×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
16 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Öt között dőlhet el a bajnoki cím

2020.05.11 - 15:32
Megosztás :
 • Öt között dőlhet el a bajnoki cím
  Összesen 6 mérkőzést játszhat 20 nap alatt az a labdarúgócsapat, amely megnyeri majd a megyei bajnokságot. Az AJF szigorú feltételeket állított a bajnokavató tornákon részvevő csapatoknak.

  A Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) döntött: június elején kezdhetik az edzést azok a Liga 4-es csapatok, akik részt vesznek majd bajnoki cím sorsáról döntő két tornán – ami várhatóan június második felében fog kezdődni.

  Szilágyi István AJF-elnök lapunk kérdésére elmondta, hogy egyeztetett a csapatokkal, mielőtt végleges döntésre jutottak volna. A megyei fociélet első számú embere azonban hangsúlyozta, a tervükön mégis módosíthat a román szövetség (FRF), amennyiben úgy véli a jövő héten esedékes országos videókonferencián, hogy nem jó a szatmári elképzelés.

  A szatmári Liga 4 idényének hátra levő részében már csak kilenc csapat lett volna érdekelt. A három széria legjobb három csapata, az Avasújvárosi Talna, az Olimpia MCMXXI, az Avasfelsőfalui Energia (az A-csoportból), a Pusztadaróci Recolta, a Kismajtényi Crasna, a Pálfalvi Unirea (a B-csoportból), a Szatmárnémeti VSK, a Nagykárolyi VSK Victoria és a Kaplonyi AS (a C-csoportól) játszott volna selejtező tornákat. Viszont ezen csak sportigazolvánnyal (CIS) rendelkező klubok csapatai vehetnek részt, így közel a fele az együtteseknek nem jöhet számításba: Avasújváros, Avasfelsőfalu, Pálfalva és Kaplony marad majd le a tornáról.

  A sportigazolvány egyébként elengedhetetlen feltétele a Lia 3-as osztályzón való részvételhez, ezért zárta ki a fentebbieket az AJF.

  Az Olimpia, Pusztadaróc, Kismajtény, a VSK és a Victoria között dőlhet el a bajnoki cím sorsa. Ezek a csapatok június 1-én kezdhetik az edzéseket, és ezt követően egyeztet velük Szilágyi arról, hogy 14-én vagy 21-én kezdődjenek a torna küzdelmei.

  Az öt csapat semleges pályán játszik majd körmeccseket vasárnap és szerdai napokon, így 10 nap alatt kialakul egy sorrend. Az első három újabb körmérkőzéses tornát játszik, és ennek a győztese lesz a megyei bajnok, aki július végén, augusztus elején osztályzót játszik a Liga 3-ba való feljutásért. Ez is vasárnapi és szerdai meccsnapokat jelent, így 20 nap alatt befejezhetik a megyei bajnokságot.

  „Hat mérkőzést fog játszani a győztes csapat. Nem szeretnénk, hogy egy év munkáját egy meccsre szűkítsük le. Legyen küzdelem a bajnoki címért, és a legjobb álljon majd ki az osztályzón, hogy eséllyel pályázzon egy Liga 3-as helyre” — mondta lapunknak Szilágyi.

  Azt még nem lehet tudni, hogy milyen körülmények között lehet majd a focimeccseket rendezni. Ezért a tornák rendezésének a helyszínéről az AJF egyeztetni fog a csapatokkal is.

  Úgy gondoljuk, hogy a kormány nem fog enyhíteni a tömegrendezvények rendezésének a szabályain, ezért Szilágyi reményei ellenére mégsem lehet majd közönséggel rendezni a találkozókat. A zárt kapus meccsek gondtalan megrendezésére pedig csak három pálya alkalmas: az Olimpia-Daniel Prodan, a Someșul és a Victoria Stadionok tudják biztosítani a feltételeket a zavartalan rendezésre.

  Pesek Attila

  Cookie