×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
15 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Öt nap alatt 21 jelentkező

2020.05.07 - 14:06
Megosztás :
 • Öt nap alatt 21 jelentkező
  A verseny meghirdetését követően sorra érkeznek a fotók és a receptek a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság közösségi oldalára.

  A legügyesebb kis séfet keresik a szervezők, akik azt is elmondták, hogy mindeddig több mint 21 recept és a készítési módot bemutató fotó érkezett felhívásukra.

  „Nagy öröm számunkra, hogy felhívásunk tényleg átlépett Nagykároly határain, hiszen nemcsak helyiektől, hanem Szatmár megye más részeiről és külföldről is érkeztek hozzánk fotók, melyeken a versenyre benevezett gyermekek készítik el az általuk leginkább kedvelt ételt. A versenyre nevezők között 2–14 év közötti gyermekek vannak, akik szülői segítséggel vagy anélkül különböző ízletes és gusztusos fogásokat készítettek, s erről fotót is küldtek nekünk.

  A képeken láthatjuk a káposztás lángos, pizza, muffin, gulyás, palacsinta, rántott hús, kalács, torta és egyéb ételek Noel, Rebeca, Adriela, Kincső, Antonio, Dóra, Maria, Maya, Delia, Andreea, Gabriela, Isabella, Flórian, Áron, Doloresz, Lénard, Milan, Janka, Hanna és Vivien által bemutatott elkészítési módját. Szorgalmas és tehetséges gyermekek, akik ebben a nehéz helyzetben a konyhában tevékenykednek. Sokan azért, hogy szüleiket segítsék, sokan pedig azért, mert érdekli őket a konyhaművészet. Köszönjük nekik és szüleiknek, hogy hallgattak felhívásunkra, és beküldték a fotóikat. Várjuk a többi kis séf képeit és receptjeit is” — mondta Bogdan Georgescu, az igazgatóság vezetője.

  Az érdeklődők a Carei – Cultură/ Nagykároly – Kultúra Facebook-oldalon, a Bucătar Junior elnevezésű mappában találják a fotókat. Az ételek mellett az elkészítési módot bemutató recept is látható az albumban. A felhívás továbbra is érvényes, mondta Bogdan Georgescu igazgató.

  Így továbbra is várják azon gyermekek jelentkezését, akik otthon ülve is segítik szüleiket a házimunkában.

  „Küldj egy fotót az általad, családi segédlettel készített ételről, illetve küldd be a receptet is, ami szerint főztél! A verseny 15 éven aluli gyermekeknek szól. A versenyen résztvevők oklevéllel gazdagodnak, míg az első három helyezett jutalma egy-egy receptes könyv lesz” — áll az igazgatóság felhívásában.

  A fotókat a festivalcarei@yahoo.com e-mail-címre vagy a Carei – Cultură/ Nagykároly – Kultúra Facebook-oldalra várják. A levélben fel kell tüntetni a versenyző pontos nevét, életkorát, lakhelyét, valamint az elkészített étel nevét, rövid elkészítési módját és az ételről készített fotót. Jelige: A kis szakács! A verseny május 1–20. között zajlik. A megmérettetés kizárólag online történik, arra nemcsak nagykárolyi, hanem az ország bármely pontján, illetve külföldön élő gyerekek is nevezhetnek. A versenyzőktől azt kérik, hogy a főzéshez használt konyhai eszközöket kizárólag szülői felügyelettel használják.

  Cookie