×
2020. 05 28.
Csütörtök
Emil, Csanád
10 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Öt újdonság az utcazene-fesztiválról

2019.07.04 - 17:11
Megosztás :
 • Öt újdonság az utcazene-fesztiválról

  Július közepén újra tele lesznek zenével Szatmárnémeti utcái. 3 napon át, 5 helyszínen, 7 ország művészei több mint 70 produkcióval várják az utcazene és utcai művészetek kedvelőit.

  Július 12. és 14. között lesz igazán érdemes Szatmárnémetiben lenni, hiszen évről évre több külföldi, utcán életvitelszerűen zenélő és alkotó művész érkezik a Szatmári Utcazene Fesztiválra.

  Idén a fesztivál szervezői egy, az eddigieknél még színvonalasabb, látványosabb, környezetbarátabb és emberközelibb rendezvényt ígérnek nagyon sok meglepetéssel. Ezek közül most öt olyan idei újdonság következik itt, ami biztosan tetszeni fog mindenkinek.

   

  1. Idén pár együttes kivételével kizárólag külföldi, világjáró utcai zenészek érkeznek a rendezvényre. Többek között olyan, eddig nem látott műfajok is képviselve lesznek, mint a tűzszínház, a légi akrobatika vagy a cirkuszi beatbox burleszk. Szatmárnémeti jövő hét végén ötödjére lesz az utcazene és utcai művészet fővárosa.

   

  2. Új tematikus színpaddal bővül a rendezvény, ennek Artist Arena lesz a neve, és az új főtéren lesz megtalálható. Az előző években hatalmas sikert arattak a különféle artisták, zsonglőrök, utcai művészek és commedia dell’arte figurák, akik látványos és lélegzetelállító műsoraikkal varázsolták el a szatmáriakat, ezért 2019-ben sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak ezek a produkciók. Azért kerül a színpad a város legnagyobb nyílt terére, mert ez alkalommal is nagy érdeklődésre számítanak az ilyen jellegű produkciók iránt.

   

  3. StreetBeats, a bakelites chillzone. Ha már a tematikus színpadoknál tartunk, akkor az idei évtől egy új elektronikus zenei színpaddal is bővül a Szatmári Utcazene Fesztivál, ahol a három nap során nyolc romániai bakelitlemezes DJ felel majd a hangulatért, a napszaknak megfelelően a funktól a dzsesszen át a house-ig.

   

  4. Minden eddiginél nagyobb streetfoodfelhozatal. A rendezvény szervezői 2017-ben elsőként hozták be Szatmárnémetibe a fesztiválokról ismerős ínycsiklandó utcai falatokat. Idén több mint 15 helyen várják majd a látogatókat az utcai konyha művészei, a jól bevált kézműves burgerek mellett a mindenre éhes közönség többek között belekóstolhat az indonéz, a spanyol, a mexikói és az indiai urbán gasztronómia fogásaiba is, de nem fog hiányozni a rozéfröccs sem.

   

  5. Utcazenés termékek és PayPal-támogatás. Lehetőség van arra, hogy bárki beszerezze a kedvenc utcazenés pólóját vagy akár a kifejezetten szatmáriaknak készült, különleges dizájnú bögrék egyikét. Ugyanakkor 2019-ben már bárki lehet a Szatmári Utcazene Fesztivál támogatója a hamarosan elinduló PayPal-támogatási opciók megvásárlásával, amelyekért cserébe a felajánlók exkluzív utcazenés ajándékcsomagban részesülnek.

   

  Támogatók és együttműködők

   

  Az utcazene-fesztivál főtámogatója a Schlemmer Románia, amelyik az ipari területen nyújtott kiemelkedő tevékenységének köszönhetően fejlődést hoz a régióba. A nemzetközi tevékenységén túl elkötelezett támogatója a helyi kulturális életnek, és partnere minden innovatív kezdeményezésnek.

  A fesztivál a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a legfontosabb helyi vállalkozók támogatásával jöhet létre: partnere az új Aushopping bevásárlóközpont is, amelyiknek őszi nyitását már nagyon várjuk.

  A rendezvény hivatalos autója a Ford a Ford West autókereskedés jóvoltából, a különleges fényfestések támogatója a Gotec Rom, a világ minden tájáról érkező fellépőket pedig az Edmeea Trans szállítja.

   

  Színpadok és helyszínek

   

  Az utcazene hét színpadról szól majd:

  A 25 Octombrie téren felállított új színpad az Artist Arena by ZES Zollner, ahol a legkülönlegesebb utcai művészek etűdjeit láthatják.

  A Compas színpad a Coposu sétány rendezvénygödrénél várja az érdeklődőket.

  A Libertăţii tér közepén felállított Dräxlmaier színpadnál is a legszórakoztatóbb produkciókat követhetik végig.

  A Coposu sétány elején a TransPink színpad nagyon sok meglepetéssel vár mindenkit.

  A Szamos-parti színpad pedig az Ecomatrix jóvoltából fog életre kelni.

  A RedHat Yard a szervezők nem hivatalos székhelye és az esti bulik helyszíne, emellett a Művészeti Múzeum, a Vécsey-ház udvara is egy varázslatos hellyé lesz alakítva, ahol a StreetBeats színpadon a legkedveltebb bakelites lemezlovasok várják az elektronikus zene kedvelőit.

   

  Cookie