×
2020. 09 22.
Kedd
Móric
26 °C
Derült
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.12 RON
100HUF = 1.34 RON
Programajánló

Ötféle ötlet sportkedvelők számára a 18. PMN-en

2019.08.13 - 14:16
Megosztás:
Ötféle ötlet sportkedvelők  számára a 18. PMN-en

Kinek mit jelent a szórakozás? Van, aki a kulturális programoknak örvend, mások koncerteken tombolva kapcsolódnak ki igazán. Akadnak olyanok is, akik az egészségmegőrzés nagyköveteiként sportolással töltik szabadidejüket. A PMN idén számukra is kedvez.

 

„A 18. Partiumi Magyar Napok szervezőinek egy minden igényt kielégítő rendezvénysorozat a céljuk. Így nem maradhatnak ki az aktív életmód kedvelői sem. Számukra ötféle ötlettel rukkoltunk elő” — mondta Szénás Szabolcs programkoordinátor.

 

Stratégiai összecsapások

 

Idén először a PMN-sakkversenyt három korosztályra osztották, így a 0–10 éves, a 10–14 éves és a 14–99 éves korosztály is megmérettetik az augusztus 23–25. között megrendezendő fordulók alkalmával. A próbatételek kiegyenlítettebb mezőnnyel rajtolhatnak el, ennek köszönhetően a fiatal versenyzők számára idén élvezetesebb élményt nyújtanak majd a játszmák, mint az eddigiekben. A legügyesebb stratégák az eredményhirdetéskor oklevelet és kupát kapnak logikai rátermettségük bizonyítékaként. A szervezők a 0770–796824-es telefonszámon várják a játékosok előzetes jelentkezését, de ugyanitt nyitottak a versennyel kapcsolatos ötletekre is.

 

Az ész, erő és bátorság sportja

 

Melyik mozgásforma mozgatja meg az agyat és az izmokat egyszerre? Nem más, mint a falmászás. A 18. Partiumi Magyar Napokon erre pénteken és szombaton is lehetőségük nyílik a bátrabbaknak. A Kossuth-kertben felállításra kerülő műsziklafal, bár alacsonynak fog tűnni, mégis jókora fizikai és mentális próbatételt jelent majd. A félelem legyőzésében ezúttal a Salvamont egyesület lesz a vállalkozó kedvű fesztiválozók segítségére. A kezdő falmászókat hámmal és kötéllel biztosítják, így az esés kizárt, mi több, a tapasztalt szakemberek az ifjak minden lépését figyelemmel kísérik.

 

Ügyességi kerékpáros ki mit tud

 

Szombaton a kerékpáros mágusoké lesz a terep a Kossuth-kertben felállított akadálypályán. A Pro Racers Sport Club és az Erdélyi Kárpát Egyesület által szervezett versenyből az kerül ki győztesen, aki a legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibát vétve teljesíti a kihívást. Buktatókból nem lesz hiány, erről a pályaépítők minden bizonnyal gondoskodnak. A bátor kerékpáros akrobaták között nem babra megy a játék. A nyertes elmondhatja magáról, hogy a térség egyik legügyesebb kerekezője, és erről oklevelet is kap.

 

A vizes sportok szerelmeseinek

 

Interaktív kajakgyorstalpalót tart szombaton és vasárnap a Caiac Smile Egyesület. A fiataloknak lehetőségük nyílik kipróbálni a sportot élesben, biztonságos körülmények között. Szakképzett edző segítségével előbb a parton sajátítják el az alapokat, majd vízre szállnak. A kajakokba azonban csak mentőmellénnyel ülhetnek be, és a száguldozás sem megengedett. Az oktatás ezt követően a tavon folytatódik. A mókából pedig a felnőttek sincsenek kizárva, mindenki csatlakozhat, akinek kedve kerekedik az evezéshez.

 

Tánc és fitnesz? Zumba!

 

A zene és a mozgás szeretetének nyomán jött létre nemrégiben a zumba mint a tánc és a fitnesz mozgásformák keresztezése. Szombaton 10.30-tól Mezei Bea invitálja a látogatókat zumbapartira a Kossuth-kerti Ecomatrix-színpad elé: „Csak jókedvet hozz magaddal, és öltözz kényelmesen! Ennyiről kell gondoskodnod ahhoz, hogy jól érezd magad a szabad levegős bulin. Meglásd, jól fog esni fél óra tánc a vérpezsdítő dallamokra, még a kiadós ebéd előtt. Arra viszont ne legyen gondod, hogy nem tudod a lépéseket, az alapokat ugyanis percek alatt ellesed, utána pedig a mókáé a főszerep” — üzenik a PMN szervezői.

A Partiumi Magyar Napokon tehát azok is megtalálják a kedvükre való programokat, akik nem mondanak le a hétvégi mozgásról, de a fesztiválokról sem — csupán egyetlen mellékhatással kell számolniuk, kellemes izomlázzal testben és fejben egyaránt.

 

Cookie