×
2020. 09 30.
Szerda
Jeromos
11 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.17 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Ötödik éve a Viki játszik megyeközit

2019.06.05 - 13:44
Megosztás:
Ötödik éve a Viki játszik megyeközit

Csütörtökön 17 órától az Óradnai Minerul vendége a Nagykárolyi VSK Victoria legénysége a junior A1 korosztályos országos bajnokság megyeközi döntőjében. Eddig mindig eljutottak az elődöntőig.

Folytatódik a Nagykárolyi VSK Victoria fölénye az ifjúsági korosztályos megyei labdarúgásban: Tabi Zsolt edző legényei zsinórban ötödik éve nyerik meg a 19 éven aluliak megyei küzdelmét.

Akárcsak tavaly, idén sem volt viszont sétagalopp a bajnoki döntő, hiszen egy újabb erős ellenfelet kapott a Viki: a bajnoki alapszakaszt százszázalékosan záró Kaplonyi AS-val kellett küzdjenek a fináléban.

Mint ismeretes, idén a három Liga 4-es csoportgyőztes egyenes ágon jutott be a négyes döntőbe: a Meggyesgombási AS, a Szatmárnémeti VSK Olimpia és a junior A1 korosztályos szériák egyetlen veretlen és százszázalékos csapata, a Kaplonyi AS. A mezőnyt a legjobb második helyezett egészítette ki, így került a final fourba a legjobb csatársorral rendelkező Viki. Tabi Zsolt edző legényei 187 gólt (!) rúgtak az alapszakasz 24 mérkőzésén, és 27-et kaptak.

A négyes döntő elődöntőjében a a kaplonyi gárda a VSK Olimpiát, a Viki pedig a meggyesgombásiakat verte oda-visszavágón. A finálé első mérkőzésén, Nagykárolyban 3–2-re győzött a Tabi-gárda, vagyis az idénybeli első vereséget mérték a KAS-ra. Veres Alex kétszer, Vekker Csongor pedig egyszer volt eredményes ezen a mérkőzésen, míg a kaplonyi játékosok közül Baumgartner Patrik és Szabó Steven is eredményes volt.

Silaghi Gábor edző tanítványai kedd késő délután hazai pályán fordíthattak volna. Veres Alex korai gólja viszont ólmot öntött a kaplonyi lábakba, és bár Baumgartner egyenlített (1–1), a szünet előtt a KAS korábbi játékosa, Bákai Balázs, a 44. percben pedig Veres is gólt szerzett, így 3–1-ről fordult a két csapat. Bákai ismét eredményes volt, Baumgartner szépített, viszont a 2–5-ös végeredményt Vekker állította be egy perccel a rendes játékidő vége előtt. Ezt megelőzően viszont Tabi lecserélte Bákait, a pálya szélén pedig édesapja is várta, hogy gratuláljon fiának, habár Zoltán a KAS vezetőségi tagja.

A VSK Victoria tehát az Olimpia (2015), a Pusztadaróci Recolta (2016), a Kismajtényi Crasna (2017) és a Mikolai Turul (2018) után a Kaplonyi AS-t is megverte a bajnoki fináléban, de először történik meg, hogy a torna ezen szakaszába nem csoportgyőztesként érkezett.

Tabi Zsolt edző tanítványainak nincs sok idejük a pihenésre, ugyanis ma már a junior A1 korosztályos országos bajnokság keretében megyeközi selejtezőt játszanak a Beszterce-Naszód megyei Óradnai Minerul otthonában. A párharc visszavágóját vasárnap rendezik 17 órától a Victoria Stadionban.

A Viki minden évben továbbjutott a megyeközi selejtezőből: tavaly a Nagybányai Minaurt, 2017-ben a Szilágynagyfalui Barcăult, 2016-ban a Szilágysomlyói Sportult, 2015-ben pedig a Szinérváraljai CS-t verte. Az elődöntőn viszont még nem sikerült továbbjutni, a legjobb eredményt 2017-ben jegyezte, amikor az ötcsapatos szériában 7 ponttal a 3. lett a Kolozsvári U és a Petrozsényi Jiul mögött.

Junior A1 korosztályos megyei bajnokság, döntő, 1. mérkőzés

Nagykárolyi VSK Victoria– Kaplonyi AS 3–2 (Veres 16. perc, 19.), Vekker (44.), illetve Baumgartner (59.), Szabó S. (72.)

Visszavágó

KAS – VSK Victoria 2–5 (Baumgartner 20. perc, 85.), illetve Veres (5., 44.), Bákai (42., 81.), Vekker (89.).

Megyeközi selejtező, 1. mérkőzés, csütörtök, 17 óra

Óradnai Minerul – VSK Victoria

Visszavágó, vasárnap, 17 óra

VSK Victoria – Minerul.

Pesek Attila

Cookie