×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
12 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Egészség

Óvintézkedések az avasi kórházban

2020.05.20 - 14:33
Megosztás :
 • Óvintézkedések az avasi kórházban
  Távkonzultációt szorgalmaz járóbeteg-rendelőjében az Avasfelsőfalui Városi Kórház. A zsúfoltság és a fertőzések elkerüléséért arra kérik a pácienseket, csak sürgős esetben kérjenek időpontot.

  A kellemetlenségek elkerüléséért, úgy a páciensek, mint az egészségügyi személyzet érdekében, és azért, hogy ne terheljék túl a telefonvonalat, előre megszabott órarend szerint lehet időpontot kérni az Avasfelsőfalui Városi Kórház járóbeteg-rendeléseire — tájékoztatott közleményben az egészségügyi intézmény.

  A gyermekgyógyászati rendelésre hétköznapokon 8–11 óra között, a többi szakrendelésre pedig 12–15 óra között lehet telefonálni időpont-egyeztetésért — szögezik le. Először a kórház telefonközpontját kell hívni a 0261.853.830-as, a 0261.854.631-es, a 0261.854.632-es vagy a 0261.854.830-as telefonszámon, innen kapcsolják tovább a betegeket a megfelelő szakrendelőkbe. A járóbeteg-rendelésre érkezők csak a Vrăticel utcai bejáratot használhatják, és csak akkor mehetnek be az épületbe, ha védőmaszkot viselnek. A rendelőkbe csak egy páciens mehet be, kísérő nélkül — kivételt ez alól csak a gyermekek és a fogyatékkal élők képeznek. Azért, hogy ne legyenek zsúfoltak a folyosók a rendelésekre várakozókkal, arra kérik a pácienseket, hogy legyenek pontosak, legfeljebb 15 perccel az előre egyeztetett időpontot megelőzően érkezzenek az intézménybe.

  Távkonzultációt szorgalmaznak

  A koronavírussal való esetleges megfertőződés esélyének minimálisra csökkentéséért arra kérik a pácienseket, hogy csak azok jelentkezzenek személyesen a járóbeteg-rendelésekre, akiknek feltétlenül fontos — emeli még ki az Avasfelsőfalui Városi Kórház. Kérik, hogy abban az esetben, ha a személyes vizsgálat nem sürgős, inkább éljenek a távkonzultáció lehetőségével, a szakemberek így is kiállíthatnak vényeket, a recepteket pedig elektronikus úton, e-mailben vagy a WhatsApp alkalmazáson keresztül továbbítják a pácienseknek. „Ha lehet, csak az akut panaszokkal jöjjenek az intézménybe a betegek, a halasztható felülvizsgálatokkal még várjanak!” — írják.

  Bumbuluţ Krisztina

   

  Cookie