×
2020. 11 25.
Szerda
Katalin
0 °C
Derült
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Szatmárnémeti

Pályázati pénzek a városnak

2019.09.19 - 09:32
Megosztás:
Pályázati pénzek a városnak

Amelyik finanszírozás szeptember első napjaiban még csak egy határozattervezet volt, az a héten már konkrét formát is öltött.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere újabb határon átnyúló együttműködést elősegítő projekt finanszírozási szerződését írta alá kedden. Eszerint Szatmárnémeti és az ukrajnai Ungvár 109 874 eurót nyertek a térfigyelő kamerarendszereik bővítésére, az összeg egyik feléből, 49 224 euróból gazdálkodhat Szatmárnémeti.

„A Regionális Operatív Program (ROP) pályázati kiírásán belül 28 millió eurót sikerült szereznünk városfejlesztésre, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ezzel megelégednénk. Továbbra is az egyik prioritásunk az uniós források kiaknázása, ezúttal pedig az ukrajnai testvérvárosunkkal sikerült nyertes pályázatot benyújtanunk. A négy közös projektünkből az első megkapta a finanszírozást, három másik pedig elbírálás előtt áll” — mondta az aláírást követően a polgármester.

Amint azt Kereskényi Gábor is kifejtette a fentiekben, további három közös pályázat is le lett adva, ezek kiértékelésére az előttünk álló időszakban kerül majd sor. A különösen tehetséges diákok továbbfejlesztésével foglalkozó Kiválósági Központ berendezésének bővítésére 59 868 euró érkezhet, a kézműves-tevékenységek támogatására és népszerűsítésére pedig 140 268 euró.

A biztonság, oktatás és hagyományőrzés után nem maradhatott ki a kultúra sem, a Szatmárnémeti Északi Színház stúdiótermének korszerűsítését 564 400 eurónyi pályázati pénzből szeretné megvalósítani a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Princz Csaba

 

Cookie