×
2021. 06 16.
Szerda
Jusztin
21 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.40 RON
Olvasó hangja

Panasz a karanténra

2020.06.02 - 15:24
Megosztás:
Panasz a karanténra
Újabb olvasó kereste meg lapunkat, aki a szükségállapot idején külföldről hazatérőkkel szembeni méltatlan bánásmódra panaszkodott a határátkelőnél, illetve arra, hogy milyen állapotok uralkodtak a muzsdaji tó mellett lévő karantén-hotelben.

Kaszta Ferenc egy hónapnyi, németországi kórházi kezelés után jelentkezett belépésre Borsnál, ahol nem hazatérő román államporhoz méltóan fogadták, sokkal inkább nem kívánt idegenként, aki hazatértével „csak a betegséget hurcolja be az országba”. Hiába mondta, hogy nemrég épült fel egy igen súlyos betegségből, fél napot várakoztatták, állapota enyhítése képpen csak az intézményes karanténba készülők számára felállított sátrat tudták neki felajánlani, amelyikben azonban embertelen volt a hőség. A várakozók által használható illemhely sem volt a zónában. Aztán a hazaút megkezdésekor, a karantén letöltésének helyszínét kijelölő illetékesektől hiába kérte, hogy Szatmárnémetiben zárják el, ahonnan közelebb lett volna a sürgősségi osztály, aminek felkeresésére gyaníthatóan szüksége lesz a két hetes karantén lejárta előtt. Sajnos így is történt, magas vérnyomása és magas vércukorszintje miatt mentőt kellett hívni hozzá, sajnos a szatmárnémeti sürgősségin sem szembesült jobb állapotokkal és bánásmóddal mint amilyennel Romániába való belépése óta tapasztalt.

A muzsdaji tó partján lévő hotelben, ahol a kéthetes intézményi karantént volt kénytelen letölteni fűtetlen volt, a szokatlanul hideg májusi éjszakák igencsak megviselték. Ha kérték a fűtést a felvigyázóktól azok csak annyit mondtak: május van, ilyenkor már nem szokás fűteni, miközben éjszakánként fagypont alá is süllyedt a hőmérséklet odakint. Gyerekek is voltak az épületben, a Kasztával szomszédos szobában egy hét hetes kisgyerek lakott a szüleivel, egy emelettel feljebb több 1, 2, 5 éves gyerek is volt. A karantént töltők felvigyázása a személyzet részéről nagyrészt abból állt, hogy rájuk csukták a folyosó ajtaját. Ami kifogástalan volt az a koszt volt, Kaszta megítélése szerint az ételnek a mennyisége, a minősége és az íze is első osztályú volt.

Cookie