×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Pataki Csabát választották a Partiumi Önkormányzati Tanács elnökévé

2021.03.30 - 20:23
Megosztás:
Pataki Csabát választották a Partiumi Önkormányzati Tanács elnökévé
Tegnap tartotta vezetőtanácsi választmányi ülését az RMDSZ Partiumi Önkormányzati Tanácsa, ahol a tagok Pataki Csabát, a Szatmár Megyei Tanács elnökét bízták meg azzal, hogy a következő négy évben ellássa az elnöki teendőket — tájékoztatta szerkesztőségünket az RMDSZ Szatmár megyei szervezete.

A Máramaros, Szatmár, Bihar, Szilágy, Arad és Temes megyéket tömörítő regionális szervezet munkáját a Kereskényi Gábor (Szatmárnémeti polgármestere), Szilágyi Róbert (a Szilágy Megyei Tanács alelnöke), Nyakó József (Érmihályfalva polgármestere), Ilyés Gyula (Vetés polgármestere) és Horváth Béla (Szalacs község polgármestere) alkotta elnökség segíti.

„A regionális önkormányzati tanácsok nemcsak az RMDSZ, de az országos törvényhozás fontos fogaskerekei is. Legfontosabb feladatunk a jövőre nézve az, hogy megkönnyítsük és felgyorsítsuk elsősorban az egymás közti kommunikációt, ezáltal elősegítve a helyi önkormányzatok munkáját. Tudjuk, hogy az emberek kérdéseire, problémáira a helyi önkormányzatok tudnak a leghamarabb reagálni, de szükség van arra, hogy ezek a mindennapi kérdések rajtunk keresztül a lehető leggyorsabban eljussanak Bukarestbe is. Hiszen gyors és hatékony kommunikáció nélkül nem működhet megfelelően egy önkormányzat sem” — hangsúlyozta Pataki Csaba megválasztott elnök.

A regionális önkormányzati tanácsok feladata az információ- és tapasztalatcserére alapozva növelni az RMDSZ színeiben megválasztott önkormányzati képviselők munkájának hatékonyságát, megosztani a bevált jó gyakorlatokat. SZFÚ

Fotó: Szatmár megyei RMDSZ

Új megyei tanácsosokat is iktattak
Ellenvetés nélkül fogadta el Szatmár megye és a szatmári repülőtér idei költségvetését is a megyei grémium, amelynek Mărginean Mária Éva és Godzsa Zsolt személyében két új tagja is lett tegnap.
Élő költségvetése lesz a megyének
Sokkal nagyobb összegeket fordítanak idén a beruházásokra és fejlesztésekre, jelentősen kevesebbet a működési költségekre, és menet közben jóval nagyobb rugalmasság jellemzi majd a költségvetést.
Tanácsostársukra emlékeztek
A február 16-án megtartott tanácsülés első perceiben a közelmúltban elhunyt tanácsosra, Johann Müllerre, a testület NDF-es tagjára emlékeztek a Nagykárolyi Helyi Tanács tagjai.
Cookie