×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Programajánló

Pénteken a Manka című előadás kerül fel a Youtube-ra

2020.05.22 - 11:45
Megosztás:
Pénteken a Manka című előadás kerül fel a Youtube-ra
A Harag György Társulat online színházi élménysorozata pénteken, május 22-én folytatódik: 19 órától Hatházi András Manka című előadása kerül fel a társulat Youtube-csatornájára.

Hatházi András rendező, Jászai- és kétszeres UNITER-díjas színész, egyetemi oktató a Székely János határon Túli Magyar Drámaírói Ösztöndíj felhívására írta a későbbi nyertes darabot, amelyet a Harag György Társulat ősbemutatóként tűzött színpadra 2015. szeptemberében.

 

Mi kell ahhoz, hogy a harmincnégy éves szokást, a jól bevált, megbízható, egyetlen menedéket jelentő mindennapos rutint felrúgjuk? Mikor leszünk annyira öregek, hogy elmondhatjuk magunkról: minket már semmi sem lep meg. Még a szerelem se.
Mi kell a gyilkossághoz? Féltékenység? Düh? Titok? És egyáltalán: meddig titok a titok?
Ki a tettes? Aki elkövet, vagy aki hagyja, hogy elkövessék mások?
Vannak nagy kérdések a hétköznapokban? Vagy csak zseninek álcázott őrültek, akik mindenfélét összehordanak, csak hogy eltöltsék végre az időt.
Miről kell meggyőződnünk? Meg kell győződnünk egyáltalán? Lehetünk-e bizonyosak bármiben is?
Hét ember a színen, mindenki szeret, mindenki hisz, mindenki csordultig tele jó szándékkal. És akkor mégis: miért olyan nehéz együtt lenni?
Ki az ember? Mi az ember?
Vagy nincs semmi más, csak színház?

 

Szereplők: Marosszéki Tamás, Kovács Nikolett, Gaál Gyula, Bogár Barbara, Kányádi Szilárd, Sándor Anna és Poszet Nándor. Az előadást Hatházi András rendezte. A produkció díszletét Cristian Gătina tervezte, illetve a jelmezek is az ő munkáját dicsérik. A rendező asszisztense Végh Balázs, az előadásban látható videó-bejátszások, illetve a videóajánló operatőre Süveg Károly volt, az ügyelői és súgói feladatokat Fábry Zoltán látta el.

 

Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
A Képzőművészek Országos Egyesülete Szatmár megyei fiókszervezetének szervezésében nyílt meg tegnap az ez évi utolsó tárlat.
Alakul a város legnagyobb parkja
Technikai okok miatt és a minőség érdekében határidő-hosszabbítást kért a kivitelező, hiszen füvesíteni, játszóteret gumírozott védőburkolattal ellátni csak adott időjárási viszonyok között lehet.
Különleges, egyedülálló múzeum
Távolról sem megszokott, közösségi térként is működő múzeum készül, amelynek keretében 6000 négyzetméteres, központi ingatlant és területet kapnak vissza rendbe téve a szatmáriak.
Cookie