×
2021. 01 28.
Csütörtök
Károly, Karola
1 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.35 RON
Nagykároly

Pénzjutalmat kapnak a diákok

2013.12.10 - 10:25
Megosztás:
Pénzjutalmat kapnak a diákok

Diákokat és tanárokat jutalmaz a nagykárolyi önkormányzat csütörtök délután, a Károlyi-kastélyban sorra kerülő ünnepségen.

Nem csak jelképes, hanem ösztönzőnek is mondható pénzösszeggel kívánja jutalmazni s egyúttal a tanulásra buzdítani a diákokat a nagykárolyi önkormányzat.

A legutóbbi tanácsülés keretében döntöttek arról a tanácsosok, hogy a különböző tantárgyversenyeken kitűnő eredményeket elért diákokat és felkészítő tanáraikat ne csak szimbolikus összeggel jutalmazzák, hanem a pénzdíj stimuláló is legyen egyben. Várna Levente, az önkormányzat keretében működő Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóság vezetője terjesztette a tanács elé a felkérést, hogy az önkormányzat 10 100 lejt különítsen el ezeknek a diákoknak a számára. A tanácsosok felkarolták az ötletet, olyannyira, hogy azt javasolták, az előirányzott összeget emeljék meg, s a diákok, helyezésüktől függően, 1000, 800, illetve 600 lejt vegyenek át.

Várna Levente lapunknak nyilatkozva elmondta, a határozattervezet módosítása révén az előirányzott pénzösszeg mintegy 4000 lejjel emelkedett. Két kategóriában díjazzák a nagykárolyi iskolák diákjait: egyrészt az országos tantárgyversenyre eljutott diákok, másrészt a versenyeken díjban vagy dicsérő oklevélben részesült diákok vehetik át a tanács által felajánlott pénzjutalmakat. Összesen 19 tanuló és 13 felkészítő tanár részesül elismerésben az ünnepélyes alkalom keretében. A díjazottak a pénzjutalmon kívül oklevelet is átvehetnek — ez utóbbi a diákok tanintézményét is illeti. Továbbá készül csoportkép és egy évkönyv is, mely a tantárgyversenyen kitűnően szereplő tanulókat mutatja be.

Cookie