×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Peténél és Csanálosnál az országból se ki, se be

2020.12.15 - 11:57
Megosztás:
Peténél és Csanálosnál az országból se ki, se be
Kedden kora délelőttől összeomlott a magyarországi határellenőrzési rendszer — azaz nem lehet sem az ország területéről ki, sem oda belépni.

16:31

Kedden reggeltől összeomlott a magyarországi határellenőrzési rendszer, azaz nem lehetett sem az ország területéről ki, sem oda belépni, s mivel a román-magyar határon közös határellenőrzés zajlik, a romániai határrendészek is kényszerpihenőre voltak ítélve — az útra indultak pedig idegtépő várakozásra, ugyanis a hiba bejelentésekor a magyar hatóságok azt is közölték, hogy a hiba elhárításáig egyetlen jármű sem lépheti át a határt.

A 9 órakor kezdődött meghibásodás miatt több átkelőpontnál is hatalmas kocsisorok torlódtak fel: Peténél, Csanálosnál, de Borsnál és Nagylaknál is több órás várakozás előzte meg az átkelést.

A forgalom végül bő négy és fél órás szünet után, 13 óra 25 perckor indult újra, ám ekkor már a határszakasz minden átkelőpontja pirosan villogott az óriási torlódás miatt — például a Nagylak II. autópálya-határátkelőnél a Romániából távozni akaró gépkocsik sofőrjeinek 300 percet is várakozniuk kellett, de Peténél is 100, míg Nagylak I.-nél 60 percet. Természetesen a határ túloldalán, Magyarország területén is torlódtak a járművek — késő délután a Romániába való belépéshez Peténél kellett a legtöbbet (90 percet) várni, a Bors autópálya-határátkelőnél pedig 30 percet.

Az egyébként is nehézkes teherforgalom pedig még inkább lelassult — az országból való kilépéskor az Arad megyei Gyulavarsándnál mérték a legnagyobb, 360 perces várakozási idő, míg Peténél csak alig valamivel kevesebbet, 300 percet; egyébként itt az országba való belépésre is ugyanennyit kellett várniuk a monstrumoknak. 

 

11.57

A 9 órakor kezdődött meghibásodás miatt több átkelőpontnál is hatalmas kocsisorok torlódtak fel Peténél, Csanálosnál, de Borsnál és Nagylaknál is legkevesebb kétórás várakozás előzi meg az átjutást — majd, ha újraindul a hálózat.

A Román Határrendészet arra kér mindenkit: amennyiben nincs halaszthatatlan dolga, ne akarjon most Magyarországra átkelni, ha pedig mégis szükséges, indulás előtt a https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline oldalon tájékozódjanak arról, hogy egyáltalán újraindult-e már az átkelés, illetve hogy mekkora a torlódás és a várakozási idő.

 

 

 

 

Megközelítőleg 100.000-en lépték át az országhatárt az elmúlt 24 órában
Mintegy 100.000 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 35.400 gépkocsival (ezek közül 15.200 teherszállító járművel) - tájékoztatott szombaton az országos határrendészet (IGPF).
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Cookie