×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Egészség

Pihentető hétvége

2013.01.11 - 14:23
Megosztás:
Pihentető hétvége

Sokak számára ismerős a helyzet, hogy a hétvége elteltével szinte fáradtabbak vagyunk, mint pénteken, pedig két teljes napunk van a piheésre.  Íme, néhány hasznos tipp, hogy energiával telten kezdhessük a hetet!

 

Változtassunk

Ha eddig minden pénteken és szombaton a bulizást választottad, akkor itt az ideje, hogy változtass ezen hétvégi szokásodon, hiszen aligha tudod majd kipihenni magadat. A szervezetednek szüksége van a nyugalomra, így a dolgos munkahét lezárása képen keress inkább pihentetőbb elfoglaltságot magadnak. Nem maradsz le semmiről, ha nem mondasz minden bulira igent.

Jól választott programok

Törekedj arra, hogy hétvégére lehetőleg olyan programot válassz, amely tényleg kikapcsol és feltölt energiával. Ha koncert helyett inkább egy jó filmet néznél meg, akkor maradj otthon és tegyél be egy jó kis DVD-t és élvezd a filmet az ágyból. Az olvasás szintén remekül kikapcsolhat; szerezz be egy jó könyvet és hagyd, hogy elragadjon egy másik dimenzióba.

Buli helyett vendégség

Hívd át estére pár barátodat, társasjátékozzatok, iszogassatok és beszéljétek meg az eltelt hét eseményeit. Kipróbálhatsz új recepteket is, hogy lenyűgözd vendégeidet, de ha ehhez nincs kedved, akkor a pizza rendelés a megteszi, a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat.

Hétvégi kényeztetés

Fogd karon a legjobb barátnődet vagy a pasidat, és keressetek fel egy jó kis wellness központot. Feküdjetek be egy jó kis masszázsra, lazítsatok a jakuzziban és szaunázzatok. A nap végére kellemesen el fogtok fáradni, így jó esély van rá, hogy másnap teljesen kipihenten és felfrissülten fogtok ébredni.

Időbeosztás

Sokan általában hétvégére hagyják a főzést és a házimunkát. Ha te is ebbe a kategóriába tartozol, akkor alakítsd úgy, hogy szombaton takarítással és ebédkészítéssel töltöd a délelőttöt, így megmarad a nap hosszabb része a kellemesebb elfoglaltságokra. Ha már ragyog a lakás és van mit enni, akkor már nyugodt szívvel vetheted bele magadat a felhőtlen szórakozásba és a feltöltődésbe.

 

Tartalmas programok

Ha a hétvégét tartalmas programokkal töltöd, akkor sokkal jobban feltölt majd energiával, és segíthet átvészelni a dolgos munkahét nehézségeit. Remek program lehet, ha elmentek korcsolyázni vagy megnéztek egy remek filmet, netán bowlingozni vagy sportolni mentek kedveseddel vagy barátnőddel. (forrás: bien.hu)

 

Cookie