×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
15 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Ponta: Világos, hogy a román társadalom változást akar

2019.05.27 - 06:45
Megosztas :
 • Ponta: Világos, hogy a román társadalom változást akar

  Világos, hogy a román társadalom változást akar - jelentette ki vasárnap este Victor Ponta, a Pro Románia Párt elnöke, aki úgy véli: Liviu Dragnea 'elásta' a Szociáldemokrata Párt (PSD) - Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíciót.

   

  "Nyilvánvaló, hogy az egész román társadalom változást akar. Mi vagyunk azok, akik hamar rájöttünk, hogy Dragnea a szakadék fele vezeti Romániát. Szeretném emlékeztetni önöket arra, hogy a PSD, 2014-ben, Corina Creţuval meg velem az élen, 37 százalékot kaptunk, míg a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 14-et. Most, lám, megváltoztak ezek a dolgok. Az, hogy Dragnea és társai ezt nem értették meg, egy nagyon világos üzenet kell hogy legyen a romániai közép és balközép választók összességének' - mondta Ponta.

   

  A Pro Románia elnöke szerint Liviu Dragnea az, aki 'elásta' a PSD-t és az ALDE-t, és reményét fejezte ki, hogy a Pro Romania 5%-nál többet ér el a szavazatok megszámlálása után, és elkezdheti a közép-baloldali rekonstrukciót.

   

  A korábbi miniszterelnök gratulált a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetségnek (USR) "az eredményekért és a kampányért".

  AGERPRES/(RO - szerző: Sorin PENEŞ, szerkesztő: Andreea ROTARU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

  Cookie