×
2020. 09 24.
Csütörtök
Gellért, Mercédesz
24 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.33 RON
Sport

Portugál-holland döntő vasárnap a Nemzetek Ligájában

2019.06.07 - 02:22
Megosztás:
Portugál-holland döntő vasárnap a Nemzetek Ligájában

Portugália és Hollandia labdarúgó-válogatottja vívja az első Nemzetek Ligája-kiírás döntőjét vasárnap.

A csütörtöki elődöntőben Hollandia hosszabbítás után 3–1-re legyőzte Angliát egy elképesztő védelmi hibákkal tarkított találkozón Guimaraesben.

A csütörtök esti találkozó első negyvenöt perce kimondottan unalmas és alacsony színvonalú volt. Matthijs de Ligt egy óriási hibája juttatta vezetéshez az angolokat: tizenhatosán belül rontott, majd felrúgta minden mindegy alapon a helyzetbe kerülő Marcus Rashfordot, aki ezután higgadtan értékesítette a jogos büntetőt (0–1). Néhány perccel később Rashford előtt felcsillant az esély az előny megduplázására is, ám Denzel Dumfries óriási mentést mutatott be – az angolok egygólos vezetéssel vonulhattak a szünetre. Rashford már nem jött ki, Harry Kane váltotta a középcsatár posztján.

Fordulás után sem sem változott sokat a játék színvonal, igaz, eleinte legalább valamivel több volt a lehetőség. A drukkerek leginkább csendes apátiában figyelték a szenvedést a guimaraesi stadionban. Aztán a 73. percben talpra ugrottak a hollandok: Memphis Depay remekül tekert középre egy szögletet a jobb oldalról, De Ligt megelőzte Kyle Walkert és nagy erővel a bal alsó sarokba fejelt (1–1).

Az angolok ekkorra már teljesen kizökkentek a ritmusból, a hollandok meg vérszemet kaptak, Van de Beek ki is hagyott egy helyzetet. Angol gól jött válaszként, igaz, hajszálnyi (és a VAR-egység segítségével megítélt) lesről, Lingard bosszankodhatott. A 86. percben a hollandok reklamáltak kezezésért büntetőt, ám a videózás után sem kaptak.

A rendes játékidő lejárta után a ráadás fél óra elején jött egy újabb teljesen érthetetlen egyéni hiba: John Stones középen, utolsó emberként forgolódott, mígnem Depay elvette tőle a labdát. Depay lőtt, Pickford óriásit védett, balszerencséjére a labda Quincy Promes elé került, aki ismételt, a labda végül Kyle Walkerről került a kapuba (2–1, öngól).

A hollandok sokkal lendületesebbek és jobbak voltak, ráadásul újabb segítséget kaptak az angoloktól: a 114. percben Ross Barkley passzolt hátra rosszul, Depay üres kapura készített elő, Promes befejezte az akciót (3–1).

Hollandia megérdemelten jutott be a vasárnapi, Portugália elleni döntőbe, míg Anglia Svájccal fog mérkőzni a harmadik helyért.

Nemzetek Ligája, elődöntő

Hollandia – Anglia 3–1 (hosszabbítás után); De Ligt (73. perc), K. Walker (97. – öngól), Promes (114.), illetve Rashford (32. – 11-esből).

Vasárnap

A 3. helyért, Guimaraes: Svájc – Anglia (16 óra, magyar Sport 1)

Döntő, Porto: Portugália – Hollandia (21.45 óra, magyar Sport 1)

(Nemzeti Sport)

Cookie