×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
26 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Portugália az első Nemzetek Ligája-győztes

2019.06.10 - 04:06
Megosztas :
 • Portugália az első Nemzetek Ligája-győztes

  Az Európa-bajnoki címvédő portugál labdarúgó-válogatott legyőzte odahaza Hollandiát az első Nemzetek Ligája döntőjében, az aranymérkőzést egyetlen gól döntötte el.

  Az európai szövetség (UEFA) által tavaly életre hívott új sorozat A-osztályának négy csoportgyőztese a múlt héten Portugáliában vívott meg az aranyéremért.

  A németalföldi Matthijs de Ligt a legfiatalabb holland lett, aki pályára lépett döntőben a felnőttek között (a korábbi korrekorder 1978-ból az akkor 22 éves Ernie Brandts, az Ajax hátvédje pedig nincs még húszesztendős), ez viszont megmutatkozhatott ezen a szinten, ugyanis Cillessennel együtt hibáztak, amikor Goncalo Guedes első villanásából a kapuba talált (1–0).

  Ennyi is elég volt a sikerhez, így Cristiano Ronaldo emelhette elsőként a magasba az NL-trófeát. Némi kárpótlás ez a portugálok vezérének az elveszített 2004-es hazai Eb-döntőért, ráadásul a Nemzetek Ligája döntő tornájának gólkirálya is lett.

  Ugyanakkor az NL-győzelmével a címvédő Portugália jövőre biztos résztvevője lesz az Európa-bajnokságnak.

  A finálét megelőzően egyébként Anglia és Svájc gólnélküli döntetlent játszott a rendes játékidőben és a ráadás fél órában is, így tizenegyes párbaj döntötte el a bronzérmet a szigetországiak javára.

  Nemzetek Ligája

  Döntő: Portugália–Hollandia 1–0 (Guedes (60. perc).

  A 3. helyért: Anglia – Svájc 0–0 (11-esekkel: 6–5).

  Cookie