×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Pozdorjává zúzódott a szekér a balesetben

2021.11.23 - 08:12
Megosztás:
Pozdorjává zúzódott a szekér a balesetben
Kivilágítatlan szekeret sodort el egy kamion, a kocsis súlyosan megsérült, a ló elpusztult — fényforrással elkerülhető lett volna.

Nagyon súlyos baleset történt tegnap reggel nem sokkal 7 óra után a nagykárolyi kerülőúton, ahol egy kamion sodort el egy kivilágítatlan szekeret — az ütközés intenzitásának következtében a bakon ülő, 58 éves, Bihar megyei férfi az út menti mezőre zuhant, a ló pedig a helyszínen elpusztult. A szekerest nagyon súlyos, de stabil állapotban szállították kórházba, míg a szintén 58 éves kamionsofőr karcolás nélkül megúszta a balesetet.
A szerencsétlenség kapcsán a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet a szekeresekre vonatkozó alapszabályra: a szekereknek az út jobb oldalának szélén kell közlekedniük, és el kell legyenek látva fényforrásokkal; elöl fehér vagy sárga színűvel (ami lehet macskaszem, petróleumlámpa, de jobb híján akár fáklya is), hátul pedig piros színűvel, s ezeket a fényforrásokat minden esetben a szekér bal oldalsó részén kell elhelyezni, a bakon ülőknek pedig kötelező fényvisszaverő mellényt viselniük.
Arról sem (lenne) szabad megfeledkezni, hogy a fogatos nem lehet 16 évesnél fiatalabb; személyi igazolványa, valamint az állatvontatású jármű bejegyzését igazoló okmány is nála kell legyen; bármilyen irányváltoztatást jeleznie kell a karjával — előtte értelemszerűen kötelessége szétnézni és megbizonyosodni arról, hogy az elfordulással nem veszélyezteti a forgalmat. A közutakon tilos szekérrel megállni, ha pedig azokon kívül áll meg, akkor is úgy kell lekötnie a szekeret húzó állatot, hogy az ne tudjon visszatérni az úttestre. Amennyiben a szekér rakománya meghaladja annak hosszát vagy szélességét, a szállítmány végére nappal egy piros rongydarabot, éjjel pedig egy fényvisszaverő vagy bármilyen más lámpát kell akasztani, ha pedig állatot kötnek a szekér végéhez, azt kizárólag a jobb oldalon lehet, a kötél hossza pedig nem haladhatja meg a másfél métert. No és persze ittas vagy bódult állapotban szekeret sem szabad(na) vezetni.

Egyirányúsított utcák  Nagykárolyban
A közlekedési bizottság döntésének értelmében december 3-tól egyirányúsították a forgalmat Nagykárolyban a Mihai Viteazul II-es lakónegyedben található Ady Endre utcában.
Halálos baleset Szakasz és Szokond között
Kedden kora délután a 193A megyei út Szakasz és Szokond közötti szakaszán történt nagyon súlyos baleset, amelynek következtében az egyik áldozat végül belehalt sérüléseibe.
Két személy meghalt, kettő megsérült egy Szeben megyei balesetben
Két személy meghalt, kettő pedig megsérült egy közúti balesetben kedd reggel a 106A jelzésű megyei úton, Szeben megyében, Resinár (Răşinari) település Pöltinis (Păltiniş) felőli kijáratánál.
Cookie