×
2020. 09 24.
Csütörtök
Gellért, Mercédesz
25 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.33 RON
Szatmárnémeti

Prefektusváltás Szatmáron is

2019.12.12 - 08:00
Megosztás:
Prefektusváltás Szatmáron is

Huszonnyolc megye prefektusát — köztük a kormánymegbízotti feladatokat közel három éve ellátó szatmári Darius Filipet is — menesztette tisztségéből a kormány.

Általánosan bevett szokás, hogy az új kormány új kormánymegbízottakat nevez ki a prefektusi hivatalok élére, és nincs ez másként most sem — az Orban-kabinet keddi döntését, amelynek értelmében huszonnyolc megyében meneszti a prefektust, a miniszterelnöki kancellária vezetője jelentette be. S bár maga a döntés még nem jelent meg a Hivatalos Közlönyben, Darius Filip szatmári kormánymegbízott tegnap hivatalos közösségi oldalán köszönt el. Mint fogalmazott, megtiszteltetés volt számára, hogy közel három évig betölthette ezt a tisztséget, köszönetet mondott mindazoknak, akikkel ebben az időszakban együtt dolgozott, s örömét fejezte ki, hogy sok, az intézményhez forduló szatmári lakos problémáira sikerült megoldást találniuk.

Arról sincs még hivatalos információ, hogy Szatmár megyében ki veszi majd át a prefektusi stafétát, sajtóinformációk szerint azonban erre Radu Bud az egyik legesélyesebb jelölt, aki már két alkalommal is betöltötte a tisztséget, illetve a megyei statisztikai hivatalt vezető Cătălin Ghiran.

 

 

Cookie