×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

PSD: A miniszterelnöknek be kellene nyújtania biankó lemondását

2021.04.12 - 18:01
Megosztás:
PSD: A miniszterelnöknek be kellene nyújtania biankó lemondását
A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint a miniszterelnöknek be kellene nyújtania "biankó lemondását", amely abban az esetben válna érvényessé, ha nem sikerül teljesíteni a saját maga megszabta oltási célt.

A PSD Facebook-oldalán hétfőn megjelent bejegyzés szerint a koronavírus elleni oltási kampány "gyors léptekkel közeleg egy világra szóló kudarc felé", ez idáig ugyanis az idősek és a krónikus betegek mindössze 30 százaléka kapta meg a vakcinát, és rohamosan csökken a várólistán levő személyek száma, ami bizalomvesztésről árulkodik. "Minél többet veszekszik egymással Cîţu és Voiculescu, a PNL és az USR+ stb., és minél gyakrabban szegik meg saját szabályaikat, annál inkább csökken az oltásba vetett bizalom" - fogalmaznak.

A szociáldemokraták úgy vélik, "lassan lehetetlen küldetéssé válik", hogy őszre elérje a 10,4 milliót a beoltott személyek száma, ezért a hatóságok a "végtelenségig" fogják hosszabbítani a korlátozások hatályát.

"Mindenkinek szenvednie kell néhány inkompetens személy miatt. Cîţu miniszterelnöknek be kellene nyújtania biankó lemondását, amely akkor lépne érvénybe, ha nem teljesül az oltási cél, hiszen ő vezeti ezt a botrányoktól, zűrzavartól és inkompetenciától terhes kormányt" - áll még a bejegyzésben. AGERPRES

Megérkezett Szatmárnémetibe Florin Cîţu kormányfő
Megérkezett Szatmárnémetibe Florin Cîţu miniszterelnök, akit Lucian Bode belügyminiszter is elkísért: a hivatalos program szerint a munkalátogatása során két helyszínt érint.
F. Cîţu: A világjárvány megmutatta, mennyire fontos az európai szolidaritás
A világjárvány megmutatta, mennyire fontos az európai szolidaritás - fogalmazott az Európa napja alkalmából küldött üzenetében a román kormányfő.
F. Cîţu: Péntektől mindenhol előjegyzés nélkül lehet oltakozni
Mától mindenhol előjegyzés nélkül lehet oltakozni, mert van elegendő mennyiségű vakcina — jelentette ki péntek este a miniszterelnök.
Cookie