×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Rafila: az átláthatóság és az őszinte kommunikáció elengedhetetlen a hatóságokba vetett bizalom visszanyeréséhez

2021.11.25 - 19:33
Megosztás:
Rafila: az átláthatóság és az őszinte kommunikáció elengedhetetlen a hatóságokba vetett bizalom visszanyeréséhez
Az átláthatóság és az őszinte kommunikáció elengedhetetlen ahhoz, hogy az emberek visszanyerjék a hatóságokba és az egészségügyi rendszerbe vetett bizalmukat - jelentette ki Alexandru Rafila újonnan kinevezett egészségügyi tárcavezető a minisztériumnál tartott átadási-átvételi ceremónián.

Rafila azt ígérte, minden érintett felet be fognak vonni a döntéshozatalba, az egészségügyi minisztérium ezután nem "önkényesen" hozza majd a döntéseket, hanem egy "részvételi mechanizmus" alkalmazásával.

Az új miniszter leszögezte, nem érdekli a minisztériumnál dolgozók politikai hovatartozása, szakmai és emberi kvalitásaik a fontosak.

Alexandru Rafila elmondta, nagyon megérintette, hogy az elmúlt időszakban naponta több száz halálos áldozatot követelt a koronavírus Romániában. "Hihetetlennek tűnik, hogy egy uniós országban a legmagasabb a halálesetek lakosságarányos száma. Mindent megteszünk azért, hogy ez ne ismétlődjön meg, és hogy reményt adjunk az embereknek, hogy 2022-ben megtaláljuk a normalitáshoz vezető utat" - fogalmazott.

A tárcavezető köszönetet mondott az egészségügyi minisztériumot az elmúlt időszakban ideiglenesen vezető Cseke Attilának komolyságáért és szakmaiságáért. Szavai szerint Cseke sok fontos dolgot tett, még ha nem is kommunikálták ezeket minden esetben.

Cseke Attila rámutatott, "nagyon-nagyon nehéz volt" az ügyvivő egészségügyi miniszteri megbízatása. A fejlesztési tárca vezetője sok sikert kívánt az új egészségügyi miniszternek, és meggyőződését fejezte ki, hogy Rafila nagyon jól fogja kezelni a román egészségügyi rendszer óriási kihívásait. AGERPRES

Rafila: nagy a valószínűsége, hogy a koronavírus omikron variánsával fertőződtek meg a Dél-Afrikából hazahozott személyek
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter csütörtökön megerősítette, amit az egészségügyi tárca korábban már közölt: "nagy a valószínűsége" annak, hogy a Dél-Afrikából hazahozott, pozitív koronavírustesztű személyek a vírus omikron variánsával fertőződtek meg. Hangsúlyozta azonban, hogy a fertőzöttek tünetmentesek, és 14 napig elkülönítésben lesznek, megfigyelés alatt.
Tanácskoztak a Covid-igazolvány törvényéről
Nicolae Ciucă miniszterelnök kedden elmondta, Alexandru Rafila egészségügyi miniszterrel arról tanácskozott szombaton, miként lehetne sürgősen parlamenti vita alá bocsátani ismét a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló jogszabályt.
Rafila: az egészségügyi minisztériumnak kell koordinálnia a koronavírus-járvány elleni válaszintézkedéseket
Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) helyett az egészségügyi minisztériumnak kell koordinálnia a koronavírus-járvány elleni válaszintézkedéseket - jelentette ki péntek este Alexandru Rafila.
Cookie