×
2020. 09 24.
Csütörtök
Gellért, Mercédesz
24 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.33 RON
Sport

Rally Sprint, záró forduló: Még maradt izgulni való

2019.11.15 - 13:48
Megosztás:
Rally Sprint, záró forduló: Még maradt izgulni való

2016 után ismét Szabó Róbert lehet az abszolút bajnoki cím várományosa a Rally Sprinten, de az is megtörténhet, hogy a címvédő Florin Ștecka megfordítja a helyzetet a szombati záró fordulóban.

Senki sem dőlhet hátra a Rally Sprint ügyességi és gyorsasági autós nemzetközi verseny záró fordulójában, hiszen kilencből egyetlen kategóriában dőlt csak el százszázalékosan a bajnoki cím sorsa, a többi osztályban még bármi megtörténhet a szombati futamokon.

A Román Autóklub (ACR) és az Auto-Karting Rider’s SK által közösen rendezett verseny 14. kiírása szombat este zárul Szatmárnémetiben, a Gorunului utcai gyakorlópályán. A futamok után, a szomszédban levő vendéglőben ünnepélyes keretek között osztja majd ki Seletye Dávid versenyigazgató a bajnoki érmeket. A zilahi Szabó Róbert egészen biztosan bajnoki címet vihet haza, hiszen toronymagasan nyerte a haladók 4. géposztályát. A zilahi pilótának viszont szombaton még hajtania kell, hogy 2016 után ismét elhódítsa az abszolút bajnoki címet, hiszen a zárás előtt a nyílt verseny táblázatában 11 pont előnye van a címvédő szatmárnémeti Florin Ștecka előtt.

Ugyanakkor Șteckának is van izgulni valója, hiszen a haladók 3. géposztályos kategóriájában 5 pont előnyt kell megőriznie a szintén szatmárnémeti Cătălin Farcău előtt.

Ennél is szorosabb a verseny a haladók 2. géposztályában: a nagybányai Nagy Attilát, illetve a felsőbányai Majercsa Krisztiánt csupán 3 pont választja el.

A haladók 1. géposztályában már „hagyományos” csata zajlik a szatmári „öreg motorosok” között: tavaly például pontegyenlőséggel vezették a kategória táblázatát Kui Ferenc és Mihai Vezendan, idén Kis-Kasza Szilárd érkezett meg Kuira, akinek 6 pont az előnye a zárás előtt Kis-Kaszával szemben.

A nőknél „vérre menő csatára” számíthatunk, hiszen a két nagybányai hölgyet, Laura Sabout és Gabriela Pîrvut csupán egy pont választja el a tabellán.

A 18 éven aluliaknál szatmárnémeti siker születhet, hiszen Balog Dominiknak 12 pont előnyt kell megőriznie a kolozsvári Tudor Pallal szemben. Utóbbi édesapja, Raul Pal viszont elméletileg már bajnok a kezdők 1. géposztályában, hiszen egy győzelemnyi, vagyis 21 pont előnye van a nagybányai üldözőjével, Liviu Moldovannal szemben. Elméletileg eldőlt a bajnoki cím a kezdők 2. géposztályában is, itt a nagybányai Mihai Filipnek 18 pont hossznyi fórja van a szatmárnémeti Petrás Ervin előtt.

Szombaton tehát zárófutamok és bajnokok avatása zajlik a Gorunului utcai gyakorlópályán, a verseny ingyen látogatható. A nevezés online zajlott, és este zárult. Szombaton 8 órakor műszaki ellenőrzések zajlanak, 10 órakor kezdődnek az időmérők és a futamok. Várhatóan 16 órakor rendezik a pályán a záró forduló díjazását, ezt követően egy órával pedig az évzáróm gála zajlik a pilóták és meghívottak jelenlétében.

Pesek Attila

Cookie