×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
17 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Rangadó Belfastban és Helsinkiben

2015.06.12 - 17:12
Megosztas :
 • Rangadó Belfastban és Helsinkiben

  A magyar legények a harmadik helyüket biztosíthatják a Európa-bajnoki selejtezők F-csoportjában, míg a románok a széria első pozíciójában maradhatnak, ha nyerni tudnak szombaton idegenben a közvetlen követőjük elleni rangadó mérkőzéseken.

  Két és fél hónap szünet után ismét Európa-bajnoki selejtezőt játszanak az F-csoportban, ahol a magyar és a román válogatottak egyaránt rangadót játszanak.

  Dárdai Pál szövetségi kapitány legénysége a finneket, Anghel Iordănescu szövetségi kapitány tanítványai pedig az észak-íreket ráznák le magukról a táblázatban, ehhez viszont mindkét csapatnak idegenben kell győzni szombaton.

  „Tökéletesen sikerült a felkészülés, napi egy tréninget tartottunk és maximálisan meg vagyok elégedve a játékosokkal. Már-már azt szerettük volna, hogy az egyik gyakorlás ne legyen annyira jó, nehogy a meccs napján fogjunk ki rossz napot” – nyilatkozott az elutazás előtt, a Liszt Ferenc repülőtéren tartott pénteki sajtótájékoztatón a Dárdai. A sérültekről elmondta, hogy a csütörtöki edzés után az orvosi stáb megvizsgálta Dzsudzsák Balázst és Juhász Rolandot is, ez alapján egyikük sincs 100 százalékos állapotban, de szerinte mindketten vállalni tudják a játékot. Igaz, ennek van olyan kockázata, hogy akár az 5. percben cserélni kell, de erre fel vannak készülve. A szakvezető a kezdőcsapatát és a taktikát illetően konkrétumot nem árult el, de azt ismét megerősítette, hogy két csatárral küldi pályára együttesét, amelytől győzelmet vár. „Tavaszra négy pontot terveztünk. Akkor lesz igazán értékes a márciusi, görögök elleni döntetlen, ha most nyerünk” – jelentette ki Dárdai, aki hozzátette, akkor is marad esély az Eb-re való kijutásra, ha döntetlen lesz a meccs eredménye. Azonban, ha győz Finnországban a magyar válogatott, akkor három csapatosra szűkül a csoportban az Eb-részvételért folyó harc, és Dárdai együttese szinte bebiztosítja a pótselejtezőt érő harmadik helyét a csoportban.

  Az első két helyért ugyanis úgy tűnik, hogy a román és az észak-ír csapatok küzdenek. A „trikolór”-ok tavaly novemberben 2–0-ra verték a szigetországi ellenfelüket, azonban az ezt követő selejtező-mérkőzésen „sovány” 1–0-s sikert arattak a Feröer-szigetek ellen. Ez utóbbi, március végi találkozót feledtetné Iordănescu csapata ma este Belfastban. Viszont a szakvezetőnek átvágták a számításait, hogy alapembere, Lucian Sânmărtean nem épült fel a múlt hónapban szenvedett sérüléséből, így kihagyni kényszerül a mai találkozót. A Szaúd-Arábiában légióskodó középpályás fel sem került a 23-as játékoslistára, azonban Răzvan Raţ neve ott szerepel. A hátvéd játéka viszont kérdéses, ő is sérüléssel küzd. A digisport.ro szerint Ovidiu Hoban veszi át Sânmărtean helyét, míg Raţ helyén Sepsi László kaphat játéklehetőséget. A gsp.ro szerint azonban Raţ felépült, és vállalja a mai játékot.

  „Észak-Írországnak nagyon erős csapata van, ezt láttuk Bukarestben is, a hazai találkozón” – figyelmeztetett Iordănescu.

  A románok négy győzelemmel és egy döntetlennel vezetnek a csoportban, őket követik egy pont hátránnyal az észak-írek. A magyar legénységnek négy pont a hátránya a szigetországiak mögött, míg a mai ellenfele négy ponttal foglalja el a széria negyedik helyét. A mai mérkőzés után újabb hosszú szünet vár a válogatottakra, ugyanis a következő forduló találkozóit szeptember 4-én rendezik. Akkor a budapesti Grupama Arénában játszik egymás ellen a magyar és román válogatott.

  Eb-selejtező, F-csoport, 6. forduló

  Szombat

  Finnország – Magyarország (19 óra, Duna Tv, Digi Sport 1)

  Észak-Írország – Románia (21.45 óra, TVR 1, magyar Sport 2)

  Feröer-szigetek – Görögország (21.45 óra).

  1

  Románia

  5

  4

  1

  0

  7–1

  13

  2

  Észak-Írország

  5

  4

  0

  1

  8–4

  12

  3

  Magyarország

  5

  2

  2

  1

  4–3

  8

  4

  Finnország

  5

  1

  1

  3

  5–7

  4

  5

  Feröer-szigetek

  5

  1

  0

  4

  2–7

  3

  6

  Görögország

  5

  0

  2

  3

  1–5

  2

  Közvetítések

  Európa-bajnoki selejtező, közvetített mérkőzések

  Szombat

  Írország – Skócia (19 óra, Digi Sport 2)

  Örményország – Portugália (19 óra, magyar Sport 1)

  Gibraltár – Németország (21.45 óra, Digi Sport 1, magyar Sport 1)

  Vasárnap

  Oroszország – Ausztria (19 óra, Digi Sport 2)

  Szlovénia – Anglia (19 óra, Digi Sport 1, magyar Sport 1)

  Fehéroroszország – Spanyolország (21.45 óra, Digi Sport 1, magyar Sport 1)

  Svédország – Montenegró (21.45 óra, magyar Sport 2).

  Fotó: uefa.com

  Cookie