×
2020. 07 09.
Csütörtök
Lukrécia
16 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Răzvan Cuc: a beruházások útjában állnak a környezetvédők

2019.05.18 - 16:20
Megosztas :
 • Răzvan Cuc: a beruházások útjában állnak a környezetvédők

  Legtöbb három hónapra csökkentené Răzvan Cuc szállításügyi miniszter a környezetvédelmi engedély kibocsátásának határidejét.

  A tárcavezető egy medgyesi sajtótájékoztatón azt mondta, jelenleg akár egy-másfél évig is elhúzódhat a környezetvédelmi engedély kibocsátása, ami sok jelentős infrastruktúra-projekt esetében késlelteti a kivitelezést, ezért olyan sürgősségirendelet-tervezetet indítványozott, amely - a vonatkozó uniós irányelvnek megfelelően - legtöbb három hónapban szabná meg a dokumentum kiállításának határidejét.

  "Az ökologisták menjenek más országokba is védeni a környezetet, mert mi itt megvédjük" - mondta.

  Răzvan Cuc hangsúlyozta, egy autópálya-szakasz esetében azért szüneteltek a munkálatok két éven keresztül, mert egy környezetvédelmi szervezet "közbelépett egy denevérodú elköltöztetése érdekében".

  "Ahol autópályát építenénk, rögtön feltűnik egy-egy Natura 2000-es terület, ahol autópályahidat akarunk építeni - a Prut folyó feletti hídra gondolok -, ott éppen szaporodik egy bizonyos halfaj. (...) Szeretem a környezetet, védjük a környezetet, a régészeti lelőhelyeket nem zavarjuk meg, minden előírást betartunk, de vannak abszurd helyzetek" - fogalmazott a miniszter, aki az újonnan megválasztandó európai parlamenti képviselőktől is azt várja, hogy érdemben hozzájárulnak majd az ilyen helyzetek megoldásához.

  AGERPRES

  Cookie