×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Református ifjak találkozója Hadadon

2012.05.02 - 07:40
Megosztás:
Református ifjak találkozója Hadadon

Április 28-án Hadadon, a Degenfeld kastélyban került megszervezésre a már hagyományosnak számító Egyházkerületi majális, melyen húsz gyülekezet 185 fiatalja vett részt az egyházkerületből.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület ifjúsági szövetsége, a Nagykárolyi Református Egyházmegye és a Degenfeld Központ szervezésében zajlott az Egyházkerületi ifjúsági majális, melyet évek óta a Degenfeld kastélyban tartanak. A szombati rendezvényen 185 fiatal vett részt, 20 gyülekezetből az egyházkerület területéről. A majális Ft. Csűry István református püspök áhítatával kezdődött, melynek központi üzenete az volt, hogy a mostani fiatalok lesznek a leendő gyülekezeteink presbiterei, nőszövetségi tagjai, ezért szükséges velük megismertetni a vallásunkat, a Biblia tanításait. Erre teremt lehetőséget a majális és az otthoni ifjúsági foglalkozás. Nagy Róbert-András magyarcsaholyi lelkész köszöntőbeszédében kihangsúlyozta, hogy várakozáson felül sok fiatal érkezett a majálisra, mely azt bizonyítja, hogy meg lehet mozgatni sok fiatalt a vallás, a hit felé. Nagy Tibor érszentkirályi lelkész Segítség, felnőttem címmel tartott előadást, melyben közvetlen stílusban mesélte el a felnőtté válás terén szerzett tapasztalatait, a folyamat nehézségeit, örömeit, amelyet a hit és az Istenbe vetett bizalom tesz teljessé.

Játékos vallás

Az ebéd előtt szabadtéri játékokon vettek részt a fiatalok, melyek során biblia jeleneteket is bemutattak. Az ebéd után a magyarkéci Élő kövek elnevezésű együttes koncertjét élvezhették a jelenlévők, akik evangéliumi dalokat adtak elő hangszeres, énekes formában. A majális az egyházkerület képviselőinek Kánya Zsolt-Attilának és Fazekas Ferencnek a beszédével ért véget, akik köszönetet mondtak a szervezőknek és az ifjaknak a tartalmas napért, abbeli reményüknek adva hangot, hogy a következő esztendőben is hasonlóan sok fiatal vesz részt az egyházkerületi majálison. Természetesen nemcsak a hivatalos eseményeken és kötött programokon vettek részt az ifjak, hanem közös játék is volt, melynek alkalmával lehetőség nyílt arra, hogy megismerjék egymást és új barátságok kötődhessenek.

Cookie