×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
22 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Rekordidő alatt keltek el a jegyek a magyar-románra

2015.08.04 - 08:08
Megosztas :
 • Rekordidő alatt keltek el a jegyek a magyar-románra

  A szeptember 4-i válogatott mérkőzésre 20 óra alatt valamennyi belépő elkelt — adta hírül kedd reggel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

  Mint ismeretes, a magyar válogatott egy hónap múlva a budapesti Grupama Arénában Románia ellen játszik Európa–bajnoki selejtezőt. Az MLSZ a mostani közleményében hangsúlyozta, hogy „előzetesen jelezte, minden jó szándéka ellenére a 202 ezer klubkártya tulajdonos és a kártya nélkül jegyet vásárolni szándékozó szurkolóknak csak töredéke jutott belépőhöz, hiszen a Groupama Aréna mindössze 21 400 néző befogadására alkalmas. Hétfőn az online jegyértékesítési rendszer lelassulása ellenére végül 4 512 belépő kivételével minden jegy az interneten talált gazdára. A rendszer lehetőséget teremtett annak a mintegy 1 423 kártya nélküli nézőnek is, akik a TEX pénztáraiban jutottak belépőhöz.

  „Egy hónappal az esemény előtt soha korábban ilyen érdeklődés nem mutatkozott magyar futballmérkőzés iránt, ilyen rövid idő nem kelt még el valamennyi jegy, amely ebben a helyzetben a szurkolók kitartását, válogatott melletti elkötelezettségét is jelzi.”

  Azonban az interneten és az MLSZ facebook–oldalán több száz bejegyzés és hozzászólás volt, amelyben arra panaszkodtak, hogy órákba telik az interneten is, amíg sikerül jegyet vásárolni. Hétfőn, magyarországi idő szerint 10 órakor kezdődött a jegyvásárlás, így a internetes rendszer pillanatok alatt összeomlott. „Az MLSZ jegyértékesítési partnerének jelzése szerint már reggel 9-kor a várt terhelés 15-szöröse irányult a szerverekre, ennek következtében az online jegyértékesítés lelassult” — írta hétfői közleményében a szövetség.

  „A magyar labdarúgás barátainak és a válogatott csapat szurkolóinak elsöprő többségéhez hasonlóan magam is megdöbbenéssel figyeltem mindazt, ami a magyar–román mérkőzés jegyértékesítése kapcsán a mai napon történt — idézte az MLSZ honlapja hétfő este Csányi Sándor elnököt. — E nehéz nap végén éppen ezért először is szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akinek kényelmetlenséget okoztunk, akik hosszú órákig álltak a sorban vagy próbálkoztak sikertelenül az online jegyvásárlással.” Csányi hangsúlyozta, a szövetség nem mehet el szó nélkül amellett, hogy a rendszer lelassulása miatt sok érdeklődőnek bosszúságot okozott a jegyvásárlás. Az ügyben Csányi Sándor úgy döntött, hogy haladéktalanul kivizsgálja a történtek okát, és ennek eredményéről tájékoztatja a közvéleményt. „Bízom abban, hogy nem ez volt az utolsó válogatott mérkőzés, amikor az érdeklődők több stadiont is megtöltenének, ugyanakkor ígérhetem, mindent megteszünk, hogy ez legyen az utolsó alkalom, amikor ilyen problémákat okozott a jegyvásárlás” — tette hozzá az MLSZ elnöke.

  Az is biztos, hogy ezúttal nagyon kevés külhoni magyar lesz a stadionban. A szurkolói kártya nélkül ugyanis nem lehetett interneten jegyet vásárolni. Ezzel kapcsolatban az MLSZ sajtóosztályához fordultunk és e-mail-be küldtük el kérésünket, hogy foglaljanak állást ez ügyben. Egyelőre nem kaptunk választ, amint ez megtörténik, frissítjük a cikkünket.

  Egyébként a román szövetségnek felajánlott 1100 jegy is pillanatok alatt elkelt, így vélhetően nem lesz szabad hely a Ferencváros arénájában a szeptember 4-i találkozón.

   

  Cookie