×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
9 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Rendezvényhét lesz Lázáriban

2019.08.22 - 13:04
Megosztás :
 • Rendezvényhét lesz Lázáriban

  Augusztus 25. és szeptember 1. között Lázáriban sport-, kulturális és szórakoztató programokat kínálva rendez vakációbúcsúztató foglalkozást kicsiknek és nagyoknak a Lázári Keresztény Generációk Egyesülete, a Lázári Református Egyházközség és a református nőszövetség.

  Az esemény programjairól Képíró Gyula lázári lelkipásztor lapunknak elmondta, hogy a vasárnapi nulladik napon délután kezdődő íjászbemutatóval indul a programsorozat, Horvát Tibor, a magyar íjászszövetség alelnöke megígérte, hogy bemutatja a régi vadászati-harcászati módszer alapismereteit az érdeklődőknek.

   

  Kézműveskedés

   

  A hétfő, a kedd és a szerda délutánok a kézműves-foglalkozások jegyében fognak telni, lesznek bőrdíszműves és fafaragás-bemutatók szintén Horvát Tibor jóvoltából, csütörtökön Csukat Csilla tanít majd gyöngyfűzést, pénteken a lázári nőszövetség tagjaival lehet majd hímezni tanulni. Szombat délután lesz a jutalommulatság azok számára, akik hétköznapi programokban is aktívak voltak.

   

  Szoboravatás

   

  Vasárnap, szeptember elsején, a rendezvényhét zárónapján tartják meg a Barta János munkája nyomán fából készült Károli Gáspár-szobor köztérre helyezését és avatását, az ezt megelőző, 11 órai istentiszteleten Forró László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökhelyettese fog szolgálni. Délután a hagyománnyá vált ökumenikus focimeccs kezdődik, kora este pedig irodalmi estnek lehetnek szem- és fültanúi a résztvevők, ahol Intés az őrzőkhöz címen kapnak egy válogatást a magyar irodalom klasszikus verseiből. Az előadó Marozsán Csaba, a kolozsvári állami színház vándorművésze lesz.

   

  Koncertek

   

  Délután hattól a Royal Team ad másfél órás koncertet a református templom kertjében felállított színpadon, utána a Két haver együttes koncertje következik, majd hajnalig tartó utcabál zárja a hetet.

  Cookie