×
2021. 03 07.
Vasárnap
Tamás
-1 °C
Derült
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.33 RON
Szatmárnémeti

Rendhagyó táborba hívogatnak a madiszosok

2015.07.10 - 07:00
Megosztás:
Rendhagyó táborba hívogatnak a madiszosok

A Szatmárnémeti Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége (MADISZ) július 20–26. között Tudományok (robotok) Tábort szervez Kányaházán, 8–15 év közötti gyerekek és fiatalok részére.

 

Ilonczai Annamária MADISZ-elnök szerint manapság egyre kevesebben készülnek mérnöki pályára, éppen ezért a tábor egyfajta kedvcsináló is a fiataloknak. A tábori csoportos foglalkozások a robotika komplex megközelítésére törekszenek, bemutatva az alkalmazott matematika, fizika és informatika ide vonatkozó elemi alapjait.

A mérnöki tudományok gyökereinek bemutatásával az a céljuk, hogy a résztvevők érdeklődését felkeltsék, fenntartsák és irányítsák a mérnöki és kutató-fejlesztő munka irányba. Az ismeretek elsajátítása során számítógépek mellett Lego Mindstorms NXT Education 2.0 robotépítő-szettek kerülnek felhasználásra. A foglalkozások fejlesztik a kreatív gondolkodást, a verbális kommunikációt és az együttműködési készséget. Fontos szempont a szervezők számára a fiatalok kreativitásának fejlesztése robotok és más mechatronikai berendezések építésével, csoportos gyakorlati, képzési tevékenységekkel. A műszaki-technikai képességek fejlesztését mozgásos ügyességi, kézügyességi, érzékelési, technikai gondolkodást fejlesztő feladatokkal igyekszenek elérni. A műszaki-technikai képesség fejlesztése érdekében a Lego Mindstorms Education készletekhez kapcsolódó NXT-G grafikus programnyelv alapjait sajátíthatják el a résztvevők a debreceni Huszár Gál Gimnázium Általános és Alapfokú Művészeti Iskola szakkör vezetőjének, Vágner Richárdnak a segítségével. A táborban ugyanakkor érdekes fizikai kísérleteket mutat be Szabó Oszkár szakpedagógus.

Jelentkezni a www.madisz.datec.ro oldalon található jelentkezési lap kitöltésével lehet. Az érdeklődők hívhatják a 0261–710810-es üzenetrögzítős számot, a név és telefonszám meghagyásával, kérdezhetnek a madisz90@gmail.com e-mail címen, vagy akár személyesen a MADISZ-irodában, a Mihai Viteazul utca 10. szám alatt, hétköznaponként 18–21 óra között.

Cookie