×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
8 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON

Rendőrkutya akcióban

2019.10.16 - 15:32
Megosztás :
 • Rendőrkutya akcióban

  A figyelmeztető lövések hatástalanok maradtak, de Rot rendőrkutya megállította az ukrán cigarettacsempészt a bikszádi domboldalon.

  Az avasfelsőfalui határrendészek járőregysége vette észre október 15-én délelőtt a Bikszád közeli domboldalon azt a csoportot, amelynek tagjai nagyméretű — s dizájnváltásként nem fekete, hanem üdezöld színű műanyagba burkolt — dobozokat cipelve igyekeztek az ország belseje felé. A csoport tagjai sem a megállásra felszólító hangjelzést, sem a levegőbe leadott három figyelmeztető lövést nem vették figyelembe és csomagjaikat hátrahagyva, futva igyekeztek a zöldhatár, valamint az ukrán terület irányába. „Akit” azonban nem lehetett figyelmen kívül hagyni, az Rot rendőrkutya volt, ő ugyanis gyorsan megállásra és megadásra kényszerítette a 23 éves V. H.-t, azonban a többi málhahordónak (kihasználva a nehezen járható, sziklás terep és sűrű erdő kínálta lehetőséget) sikerült visszamenekülnie Ukrajnába.

  A területet átfésülő határrendészek az országhatártól körülbelül másfél kilométerre 18 nagyméretű dobozt találtak, amelyekben összesen 6300 csomag, különböző márkajelzésű, ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta volt. A 73 710 lejnyi dohányárut a hatóság elkobozta, az ukrán fiatalembert 24 órára előállították és illegális határátlépés, valamint csempészés vádjával indítottak eljárást ellene, ugyanakkor folytatják a nyomozást társai azonosítása érdekében.

   

   

  Cookie