×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Rendszeressé válnak a brighellás foglalkozások

2020.10.31 - 11:13
Megosztás:
Rendszeressé válnak a brighellás foglalkozások
Fotó: Czinzel László
A Harag György Társulat Brighella Bábtagozata az elmúlt években rendkívül népszerű nyári táborokat szervezett, ám a járványhelyzet miatt erről idén kénytelen volt lemondani.

Viszont ezeknek a táboroknak a hangulatát idézték meg azok a foglalkozások, amelyeket október 26. és 30. között tartottak az Iparosotthonban található bábszínházi teremben. Sajnos a koronavírus-járvány ezekre is rányomta a bélyegét: rövidített programmal, csökkentett létszámmal és a járványügyi előírások szigorú betartásával lehetett ezeket megtartani.
„A kisiskolások őszi szünetében 6–11 éves korú gyerekeknek tartottunk foglalkozásokat, amelyeken a kézműveskedés mellett a zene és a színház is fontos szerepet kapott. A gyerekek szélcsengőt, ajtókopogtatót és kollázs technikával összeállított képet is készítettek, de olyan meditációs hangszereket is megszólaltattak, amelyek nem feltételeztek különösebb zenei tudást, mégis csodálatos zenei élményt produkáltak. A gyerekekkel életkoruknak megfelelő drámajátékokat játszottunk, de beszélgettünk a különböző anyagok sokféle felhasználási módjáról és a környezetvédelemről is” — mondja Bandura Emese, a bábtagozat vezetője.
A gyerekek körében aratott nagy sikeren felbuzdulva a foglalkozásokat tartó Nagy Anikó és Bandura Emese elhatározták, hogy rendszeresítik ezeket: ezentúl csütörtökönként 17 és 19 óra között várják az alkotó kedvű gyerekeket.
Aki részt venne ezeken a foglalkozásokon, az előregisztrálhat az artproject2015@yahoo.com e-mail-címen. A helyek száma korlátozott, ugyanis minden résztvevőnek saját eszközöket biztosítanak, ezzel is csökkentve az esetleges járványügyi kockázatot.
Az október 26. és 30. között tartott foglalkozások támogatója a G. M. Zamfirescu Művelődési Központon keresztül Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala volt.

 

Munkagép áll a tilosban, komoly torlódást okoz
Szombat este óta parkol megállni tilos tábla alatt, buszmegállóban egy aszfaltmarásra használt munkagép Szatmárnémetiben. Nincs tréler, ami elvigye, aszfalton nem közlekedhet, közúton sem.
Rendhagyó könyvbemutató
December 9-én, csütörtökön 18 órától a szatmárnémeti Iparosotthonban egy rendhagyó könyvbemutatóra várják az érdeklődőket.
Akik Istent szeretik, minden javukra van
Tizenhatodik éve december első vasárnapja a Kárpát-medencei imanap is — idén Szatmár-Szamos-negyed református temploma adott otthont a Szatmári Református Egyházmegye számára az eseménynek, amelynek mottója: „Akik Istent szeretik, minden javukra van.”
Cookie