×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
19 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Resicabányát fogadják a fiúk

2012.03.23 - 07:58
Megosztás :
 • Resicabányát fogadják a fiúk

  Ma 17 órától a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai termében a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata a Krassó–Szörényi HC együttesét fogadja. A „piros–fehéreket” Istrate irányítja.

   

  Újabb „lehetőséget” kapott a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata az osztályzós hely megőrzéséhez, mivel szerda este, a 20. forduló zárómérkőzésén a Bucovina Suceava nagy csatában, 27–28 arányban győzni tudott a Bukaresti CSM otthonában. Így a fővárosiak 11 ponttal maradnak a táblázat 12. helyén, míg a 12 pontos VSK megőrizte a 11. pozíciót. A VSK élhet ezzel a lehetőséggel, amennyiben sikerül pontot, vagy pontokat kicsikarni a ma délutáni, Krassó–Szörényi HC elleni bajnoki után.

  A 21. forduló nyitányán az Ady Endre utcai teremben a szatmáriak első meccsüket játsszák majd Palkó János sportigazgató nélkül, ugyanakkor Nicolae Istrate debütál vezetőedzőként egy nemzeti ligás együttes kispadján. „Bízom a fiúkban, és megígérték, hogy csapatként fognak harcolni a pontokért” – mondta lapunknak Istrate, miután a VSK vezetősége felbontotta Palkó szerződését. Mint ismeretes, azért nagybányai származású szakvezető azért hagyta el a szatmári együttest, mivel a csapat a visszavágó mérkőzések során egyetlen pontot szerzett (döntetlen hazai pályán az Energia Tg. Jiu–val szemben), illetve az elmúlt etapban még a sereghajtó Steaua is legyőzte a „piros–fehéreket”. Egy esetleges siker a táblázat 5. helyén tanyázó resicabányaiak ellen részben lemoshatja a múltheti szégyent, illeve megléphet a csapat a tabellán az üldözői elől. „Minden meccs olyan, akárcsak egy döntő. Minden lehetőségbe meg kell kapaszkodni, pontot kell szerezni, és ezzel a gondolattal kell játszani minden találkozó 60 percét” – folytatta Istrate.

  A bajnokság végéig egyébként érdemes „átkaccsintgatni” az üldözők meccseire is. A 21. etapban, vasárnap délelőtt a kiesőhelyen (13.) álló 11 pontos CSM Ploieşti a Steauát fogadja, míg a Bukaresti CSM a Kolozsvári U otthonába látogat vasárnap délután.

  A ma 17 órakor kezdődő Szatmárnémeti VSK – Krassó–Szörényi HC találkozót a kolozsvári Sebastian Mârza, Cristian Nedele bírópáros fogja vezetni.

   

  Pesek Attila

   

   

  Cookie