×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Külföld

Robbanások történtek egy szerbiai rakétagyárban, többen megsérültek, ketten meghaltak

2021.11.24 - 09:39
Megosztás:
Robbanások történtek egy szerbiai rakétagyárban, többen megsérültek, ketten meghaltak
Robbanások történtek egy légvédelmi rakétákat készítő gyárban Belgrád mellett kedden, ketten életüket vesztették, 16-an megsérültek - közölte a szerb belügyminisztérium.

A szerbiai közszolgálati televízió helyszíni beszámolója szerint a robbanássorozat nem sokkal 14 óra után történt a gyárban, ahol körülbelül százan tartózkodtak. A robbanás pillanatában negyvenen voltak a raktárban, ahol a detonáció történt. Hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket kórházba szállították. További tizenhárom ember is megsérült, de állapotuk nem válságos. Néhány dolgozót még mindig keresnek.
    A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a raktárban mintegy ötszáz rakéta volt összesen 30 kilogrammnyi robbanószerrel.
    Több tucat tűzoltó órákig oltotta a lángokat, a területet sűrű füst borította. Egyelőre nem lehet tudni, mi váltotta ki a robbanássorozatot.
    A Nova.rs hírportál beszámolója szerint a vállalatnál 2008-ban már történt hasonló baleset, akkor hárman sérültek meg súlyosan egy robbanás következtében.

 

MTI

 

Tűz ütött ki egy Temes megyei pszichiátriai kórházban, személyi sérülés nem történt
Tűz ütött ki kedd reggel a Temes megyei gátaljai (Gătaia) pszichiátriai kórházban. A betegeket evakuálták, személyi sérülés nem történt.
Kigyulladt egy autó a Petei vámban
Számtalan rendhagyó helyzettel szembesültek már munkájuk során a Csengersima – Pete határátkelőnél dolgozó határrendészek és rendőrök, ám arra igencsak ritkán volt példa, hogy égő autót kellejen oltaniuk — vasárnap délután egy, a határátkelő bejáratánál lévő autóbuszöbölben álló személygépkocsi motorterében keletkezett tűz, amelynek nyomán vastag füstréteg lepte el a környéket.
Ploieşti-i kórháztűz/A tűzoltók szerint egy zárlatos konnektor okozhatta a tüzet
Egy zárlatos konnektor okozhatta a ploieşti-i járványkórháznál keletkezett tüzet - az egészségügyi intézmény menedzsere szerint a jegyzőkönyvben ezt jelölték meg a tűzoltók az incidens lehetséges okaként.
Cookie