×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
10 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Magazin

Robotokkal termeltetik meg a gabonát Angliában

2019.01.03 - 19:02
Megosztás :
 • Robotokkal termeltetik meg a gabonát Angliában

  Három robot fogja elvégezni a termesztés legfontosabb műveleteit egy 1.600 hektáros területen.

  Egy angol startup cég a közeli jövőben, 4.000 acre (kb. 1.600 hektár) területen egy speciális programot indít, amelynek keretében a gabonatermesztés legfontosabb műveleteit robotok végzik – írja a farminguk.com. A Small Robot Company által konstruált három robot (Tom, Dick és Harry névre keresztelve) különböző műveletekre (talajelőkészítés, vetés, permetezés, lézeres gyomirtás, betakarítás) van specializálva.

  A termést a kereskedelmi hálózat vásárolja fel liszt- és kenyérgyártás céljaira. A robotok nagy előnye, hogy tömegük a traktorokénál és jelenleg alkalmazott munkagépekénél jóval kisebb, ezért a művelést az eddiginél kisebb energiaráfordítással és kevesebb talajtiprással, precízebben képesek elvégezni.

  A cég fő célja emellett, hogy a robotokba beépített mesterséges intelligenciát kihasználva, a nagyobb precizitás révén növelje a terméseredményt a vegyszerfelhasználás egyidejű jelentősen csökkentésével. A februárjában induló program nagy kihívást jelent, sikere viszont forradalmi változást hozhat a gabonatermesztésben.

  Forrás: https://www.agroinform.hu

  Cookie