×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Román sofőr ellen indult eljárás migránsok csempészése miatt

2021.06.11 - 12:36
Megosztás:
Román sofőr ellen indult eljárás migránsok csempészése miatt
Román állampolgárságú, 43 éves férfit vettek őrizetbe a határőrök, miután tetten érték, hogy indiai és pakisztáni személyeket szállított, akik illegálisan lépték át a szerb-román határt.

A temesvári határrendészet tájékoztatása szerint a határőrök Torontálkeresztesen (Cruceni) állították meg a román sofőr által vezetett autót. Mint kiderült, a gépkocsi hat utasa - valamennyien 20 és 30 év közötti férfiak - illegálisan lépte át a határt. Négyen közülük Indiából, ketten Pakisztánból származnak.

A sofőrt és a hat utast bekísérték a határrendészet székhelyére, ahol járványtani szűrővizsgálatot végeztek. A migránsok elmondták, hogy gyalog, a zöldhatáron jöttek Szerbiából Romániába. A 43 éves sofőr - bevallása szerint - Temesvárra fuvarozta volna utasait, fejenként 100 eurós fizetség ellenében.

A rendőrség az idegen állampolgárok ellen határsértés miatt, a gépkocsi sofőrje ellen embercsempészet miatt indított eljárást. A sofőrt őrizetbe vették, és kérik előzetes letartóztatását - tájékoztatott a határrendészet.
AGERPRES

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Csomagokat szállítottak — meg egy „kis” cigit
A mikrobusz rakterének tüzetes átvizsgálásakor a kolozsvári vámügyőrség munkatársai öt fémpanelben elrejtve 1360 doboz, fehéroroszországi eredetű cigarettát találtak.
Cookie