×
2020. 08 05.
Szerda
Krisztina
29 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Romániai bírók a H-csoportban

2018.11.07 - 06:48
Megosztás:
 • Romániai bírók a H-csoportban

  Két romániai sípmester vezeti a labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának egy-egy meccsét: Valenciában a nagykárolyi Kovács Tisza, Torinóban pedig az aradi Ovidiu Hațegan bíráskodik.

  A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai játéknapján egyetlen csoportban dőlhet el ma este az egy egyik csapat továbbjutása úgy, hogy ne függjön a másik mérkőzés eredményétől: az eddig százszázalékos Juventus hazai pályán kell legyőzze a Manchester Unitedet.

  A 4. forduló előtt a H-csoportban Juventus (9 pont), MU (4), Valencia (2), Young Boys (1) a sorrend. Amennyiben a torinóiak folytatják kiváló szériájukat, akkor behozhatatlan előnyre tesznek szert a csoportkör zárása előtt. Az erőviszonyok, és az eddigi szereplést tekintve, meglepetés lenne, ha a Juventus nem gyűjtené be a három pontot, annak ellenére, hogy Európa egyik nagy múltú csapata lesz az ellenfél. Mindezt ráadásul egy román bíró, Ovidiu Hațegan vezetheti le. Az aradi bírónak egyébként ez lesz a harmadik meccse, amit levezényel a BL csoportkörében. Korábban a CSZKA Moszkva – Real Madrid (0–1) és a Barcelona – Inter (2–0) meccseken bíráskodott. Egyik asszisztense a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület bírói testületéhez tartozó Octavian Șovre lesz, a második asszisztensként pedig Sebastian Gheorghét viszi magával Hațegan. Alapvonali bírók lesznek Radu Petrescu és Sebastian Colțescu, cserebírónak pedig Radu Ghinguleacot delegálta az UEFA. Az est mérkőzése 22 órakor kezdődik

  Tisza Valenciában

  De ezt megelőzően, 19.55 órától rendezik a csoport második mérkőzését, ahol a Valencia első győzelmét jegyezhetné a BL-csoportkör idei kiírásában. Ezzel együtt felugorhat a második helyre is, amennyiben a Torinóban érvényesül a papírforma. A Young Boys sem nyert eddig még BL-találkozót, de a svájci 1–1 után kevésbé elképzelhető, hogy Spanyolországban tud majd nyerni. De a szatmári fociszeretőknek más miatt is fontos a valenciai mérkőzés: ez lesz a nagykárolyi FIFA-bíró Kovács István (becenevén: Tisza) első BL-mérkőzése, amit vezethet pályafutása során.

  A fiatal sípmester ebben az idényben három Európa Liga-selejtezőn bíráskodhatott, majd a Villareal – Glasgow Rangers EL-csoportmeccs vezetését is rá bízta az európai testület.

  Tisza asszisztensei lesznek Vasile Marinescu és Ovidiu Artene, oldalvonali bíróknek Marius Avramot és Horațiu Feșnicet, cserebírónak pedig Alexandru Cereit delegálta az UEFA.

  Mástól függnek

  A mai felhozatalból csak a G-csoportban nem dőlhet el egyik csapat továbbjutása sem. Roma (6 pont), Real Madrid (6), CSZKA (4), Plzen (1) a sorrend, az éllovasok pedig idegenben játszanak. Még győzelem esetén is marad matematikai esélye a moszkvai alakulatnak, hogy az utolsó két fordulóban behozza az öt pontos lemaradását, így nagyon kiélezett csaták várhatók a következőkben is.

  Az E-, illetve F-csoportban azonban elkelhet mindkét továbbjutó hely. Az előbbi kvartettben Ajax (7), Bayern (7), Benfica (3), Athén (0) a sorrend, vagyis a portugál csapat utolsó esélyét játssza szerdán odahaza az Ajax vendéglátójaként, ha tavasszal is BL-meccseket akar játszani. Esetleges Benfica-győzelemmel viszont kiéleződik a verseny a továbbjutásért, hiszen a bajorok – győzelem esetén is – még behozható előnnyel vezetnék majd a csoportot.

  Hasonló a forgatókönyv a G-csoportban is: a Manchester City és a Lyon döntheti el továbbjutást. City (6 pont), Lyon (5), Hoffenheim (2), Sahtar (2) a sorrend, vagyis, ha a német vagy az ukrán csapat szerda este vendégként pontot szerez, akkor még esélye lehet a BL-tavaszra.

  Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, szerdai mérkőzések

  E-csoport

  Bayern München – AEK Athén (22 óra, Digisport 4, Telekom Sport 3)

  Benfica – Ajax Amstardam (22 óra, Spíler1 TV).

  F-csoport

  Olympique Lyon – Hoffenheim (22 óra, Spíler2 TV)

  Manchester City – Sahtar Donyeck (22 óra, Digisport 3, Telekom Sport 4).

  G-csoport

  CSZKA Moszkva – Roma (19.55 óra, Digisport 1, Telekom Sport 1, Look Plus, Spíler2 TV)

  Viktoria Plzen – Real Madrid (22 óra, Digisport 2, Telekom Sport 2, Look Sport).

  H-csoport

  Valencia – Young Boys (19.55 óra, Digisport 2, Telekom Sport 2, Look Sport, Spíler1 TV)

  Juventus – Manchester United (22 óra, Digisport 1, Telekom Sport 1, Look Plus, M4 Sport).

  Pesek Attila

  Cookie