×
2020. 08 13.
Csütörtök
Ipoly
28 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

Röntgengépet vásárolnak

2019.05.29 - 11:42
Megosztás:
 • Röntgengépet vásárolnak

   

  Soron kívüli tanácskozásra gyűltek össze tegnap délután a nagykárolyi önkormányzati döntéshozó testület tagjai. Mint korábban hírül adtuk, a kormány 2 millió lejt ad a városi kórház fejlesztésére.

   

   

  Mint kicsit élcelődve el is hangzott a gyűlés előtti beszélgetéseken: gyorsan összehívták a testületet, szülessen meg a határozat — hiszen a kormánytámogatást 9 százaléknyi önrésszel kell kiegészíteni —, nehogy megbukjon a Viorica Dăncilă vezette kormány!

  Kovács Jenő polgármester kifejtette, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) nagykárolyi szervezetének vezetője, Ionuţ Oneţ győzte meg a bukaresti kabinetet arról, hogy érdemes pénzt szánnia az itteni egészségügyi intézmény fejlesztésére, ennek köszönhetően érkezik meg a 2 millió lej. Egész pontosan 197 820 lejjel egészíti ki ezt az összeget a város — határozta el a testület, mégpedig ellenvetés nélkül. Mint a polgármester meg is jegyezte, korábban már a liberális párt is juttatott pénzt a kórház fejlesztésére, s örül annak, hogy a szociáldemokratáktól is érkezik. A nagykárolyi PSD elnöke az alkalmat megragadva köszönetet mondott a Szatmár megyei kormánytagnak, Gabriel Leşnek, aki elmondása szerint támogatta, illetőleg természetesen a szaktárca vezetőjének, Sorina Pinteának.

  Az egészségügyi intézmény gazdasági igazgatója, Adriana Negrea azt mondta, hogy rögvest el is indítják a közbeszerzési eljárást. Érdeklődésünkre elmondta, hogy reményei szerint még ebben az évben meg is érkeznek a felszerelések. Az összeg java részét digitális röntgengép beszerzésére szánják, egész pontosan 1 197 820 lejt fordítanának erre, de vásárolnának még gőzfertőtlenítő berendezést, lélegeztető készüléket, illetőleg műtéthez szükséges felszereléseket. A pontos dátum mindazonáltal nem jelezhető előre — tette hozzá a kórház gazdasági vezetője —, mint magyarázatként kifejtette, akár óvások is lehetnek…

   

  Cookie