×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
27 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Rus Adrián mehet az Eb-re

2019.05.29 - 06:43
Megosztas :
 • Rus Adrián mehet az Eb-re

  A San Marinoban és Olaszországban rendezendő U21-es Európa-bajnokságon is pályára léphet a hátvéd, Rus Adrián. Több évtized után először mehet szatmári labdarúgó kontinentális tornára.

  Mirel Rădoi, a 21 éven aluliak román labdarúgó-válogatottjának a szövetségi kapitánya kihirdette a 23 fős keretet, amellyel utazni fog a korosztályos Európa-bajnokságra. Ebből kiderül, hogy a szatmárnémeti Rus Adrián is kerettag.

  A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK hátvédje alapember volt Rădoi csapatában a selejtező során, így nem volt nagy meglepetés, hogy Rus is mehet az Olaszország és San Marino által közösen rendezett kontinentális tornára.

  Daniel Prodan volt a legutóbbi szatmári labdarúgó-játékos, aki a honi válogatottal Európa-bajnokságon pályára lépett.

  A nagy hiányzó viszont Răzvan Marin, akit nem engedett az Eb-re az új klubja, az Ajax Amsterdam. A szövetségi kapitány elmondta, még a kerethirdetés napján is próbáltak egyeztetni a hollandokkal, akik azonban nem változtatták meg álláspontjukat. Mindezek ellenére Rădoi bízik abban, hogy a csapatának sikerült majd jól teljesíteni az Európa-bajnokságon.

  „Olyan ritkán jutunk ki erre a tornára, hogy szép dolog lenne jól mutatni” — mondta Rădoi, utalva arra, hogy Románia 21 évesei legutóbb 1991-ben szerepeltek kontinentális tornán.

  Keret, program

  Kapusok: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB).

  Védők: Cristian Manea (Kolozsvári CFR), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK), Radu Boboc (Viitorul).

  Középpályások: Tudor Băluță (Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (CS Universitatea Craiova), Andrei Ciobanu (Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Szászmedgyesi Gaz Metan), Denis Drăguș (Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia).

  Támadók: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Wien).

  A C-csoport programja

  Június 18.: Románia – Horvátország (19.30 óra, San Marino), Anglia – Franciaország (22 óra, Cesena).

  Június 21.: Anglia – Románia (19.30 óra, Cesena), Franciaország – Horvátország (22 óra, San Marino).

  Június 24.: Franciaország – Románia (22 óra, Cesena), Horvátország – Anglia (22 óra, San Marino).

  Pesek Attila

  Cookie