×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

S. Cîmpeanu: a pénteki fertőzöttségi ráta lesz irányadó a tanintézetek következő heti működési módja tekintetében

2021.09.01 - 13:01
Megosztás:
S. Cîmpeanu: a pénteki fertőzöttségi ráta lesz irányadó a tanintézetek következő heti működési módja tekintetében
A pénteki napon jegyzett fertőzöttségi ráta alapján születik döntés arról, hogy az adott településen milyen rendszer szerint zajlik az oktatás a következő héten - jelentette be szerdán az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu Ioana Mihăilă egészségügyi miniszterrel közösen ismertette az új tanévben érvényes járványügyi szabályokat összefoglaló rendeletet.

A tanügyminiszter azt mondta, a közegészségügyi igazgatóságok honlapján feltüntetett fertőzöttségi rátát tekintik a hivatalos adatnak, ezt veszik figyelembe a tanintézetek működési módjának megszabásakor.

"Pénteken valamennyi iskola megtudja, miként működik majd a következő héten" - fogalmazott a tárcavezető.

Sorin Cîmpeanu ugyanakkor rámutatott, fertőzési gócok kialakulása esetén fennáll a lehetősége annak, hogy nemcsak osztály-, hanem iskolaszinten felfüggesszék a tanítást. AGERPRES

Egyre kevesebben oltakoznak
Míg akár csak egy héttel korábban is bőven meghaladta a napi ezer főt az oltakozók száma, a járványgörbe laposodásával fokozatosan lanyhul az érdeklődés az immunizálás iránt.
Módosítások nélkül elfogadta a kormány a CNSU javaslatait
Módosítások nélkül fogadta el a kormány az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) határozatát az új járványügyi szabályokról és a veszélyhelyzet meghosszabbításáról - jelentette be szerdán Raed Arafat.
Romaşcanu: a nézőtéri kapacitás felének a kihasználásával lehet előadásokat tartani
Ezentúl a terem 50 százalékos kihasználtsága mellett lehet színházi előadásokat és koncerteket tartani az eddigi 30 százalék helyett - újságolta a szerdai kormányülés után Lucian Romaşcanu művelődésügyi miniszter.
Cookie