×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

S. Cîmpeanu: Meggyőződésem, hogy rövid időn belül megoldódik a gyerekek iskolai tesztelése

2021.03.25 - 13:56
Megosztás:
S. Cîmpeanu: Meggyőződésem, hogy rövid időn belül megoldódik a gyerekek iskolai tesztelése
Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter csütörtökön úgy nyilatkozott, meggyőződése, hogy a gyerekek iskolai tesztelése rövid időn belül megoldódik.

A tárcavezető szerint egyfelől biztosítani fognak erre szakszemélyzetet, másfelől non-invazív tesztelést vezetnek be, amit 'könnyebben elfogadnak a szülők'.

A nem invazív teszteket már használják olyan országokban, mint Ausztria, Németország és Franciaország - mutatott rá a tárcavezető.

Elmondta: a tanárok több mint fele megkapta már a vakcinát.

A tárcavezető szerint az iskolákban nem változik a napi új fertőzöttek átlagos száma, ez hetek óta 20 tanuló és 30 pedagógus körül ingadozik, ez alól csak e hét hétfője volt kivétel, amikor az átlagosnál magasabb volt az új fertőzöttek száma.
AGERPRES

GCS: A teljes ország zöld zónás járványügyi szempontból
A legutóbbi tájékoztatás óta 930 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, azt követően, hogy az elmúlt 24 órában országszerte 34.543 koronavírustesztet végeztek — közölte szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Majd' 63 000 a beoltottak száma Szatmár megyében
Alacsony a friss fertőzöttek száma, folyamatosan csökken a kórházban, valamint az intenzív terápiás osztályon ápoltaké is, és nem hunyt el senki a fertőzés szövődményei miatt.
GCS: 1156 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 1156 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, azt követően, hogy az elmúlt 24 órában országszerte 36.195 koronavírustesztet végeztek - közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Cookie