×
2020. 08 10.
Hétfő
Lörinc
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Sárga viharriasztás 14 megyére

2019.07.02 - 16:15
Megosztás:
 • Sárga viharriasztás 14 megyére

  Sárga riasztást adott ki a várható viharok miatt tizennégy megyére az Országos Meteorológia Szolgálat (ANM).

  A figyelmeztetés Bihar, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Suceava, Hunyad, Neamţ, Bákó, Botoşani, Iaşi és Vaslui megyére érvényes, ahol kedden 23 óráig a fokozott légköri instabilitás miatt viharos erejű szélre, felhőszakadásra, villámlásra és helyenként jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25, elszórtan akár a 40-50 litert is négyzetméterenként.

  Ugyanakkor kedd déltől csütörtök 10 óráig szinte az egész országra vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben a kánikula, illetve a légköri instabilitás miatt.

  Kedden az ország szinte egész területén kánikula lesz, a síkvidéki területeken 35-37 fok körül alakul a maximális hőmérséklet, és kellemetlen lesz a hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladhatja a kritikus 80-as szintet.

  Kedd délután és a szerdára virradó éjszaka első felében az ország északi, északkeleti és központi részében záporok, zivatarok várhatók, amelyeket időnként megerősödő szél, villámlás és jégeső kísérhet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25, elszórtan akár a 35-40 litert is négyzetméterenként.

  Szerdán délután és éjjel hasonló időjárás várható előbb az északkeleti és a központi országrészben, valamint a hegyvidéki térségekben, majd délen és délkeleten is.

  Cookie