×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Segítséget kérnek a Stella Maris működtetői

2020.09.29 - 17:12
Megosztás:
Segítséget kérnek a  Stella Maris működtetői
Igencsak megcsappant a támogatóik száma az elmúlt időszakban, számoltak be erről a negatív tapasztalatukról a Stella Maris Integrációs Központ működtetői. A nagykárolyi integrációs központ az utolsó volt azon tanintézmények sorában, ahol a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozását célzó szigorítások mellett elkezdhették a tanévet és a foglalkozásokat.

„Az idei év nyomasztó hatásai nálunk is érezhetők. Míg korábban sokan segítettek, csatlakoztak a tanévkezdést megkönnyítő adománygyűjtő akcióinkhoz, addig idén egy támogatónk sem volt. Mint ismeretes, nálunk olyan szociálisan nehéz helyzetű családokban élő gyermekek tanulnak, akiknek sok esetben például csak mi tudunk egy tál meleg ételt biztosítani, mert otthon nincs miből. Az elemi osztályos kisdiákjaink az iskolából hozzánk jönnek, s az étkezést követően, a délutáni foglalkozásokon igyekszünk segíteni nekik a tanulásban. Ugyanakkor óvodai, napközis foglalkozásaink is vannak. Tanévkezdéskor segítséget kértünk, mondván, hogy szükségünk lenne füzetekre, íróeszközökre és effélékre, amiket a gyerekek az iskolában használhatnak majd. Soha ilyen nem történt korábban, de idén senkitől nem kaptunk semmit. 

Most ismét segítséget kérünk: szeretnénk egy nagyobb hordóban savanyúságot készíteni a gyermekeknek az ebéd mellé.

Mindehhez bármilyen felajánlást elfogadunk. Korábban is szerveztünk ilyen gyűjtést, és bízunk benne, hogy idén is segítenek nekünk abban, hogy a gyerekek asztalára az ebéd mellé egy kis savanyúságot is kínálhassunk” — mondták az integrációs központ munkatársai.
 

 

Lindner Agapé: ökumenikus húsvéti akció
A húsvét minden bizonnyal nemcsak hitünk szerinti, lelki ünnepet jelent, hanem azt is, hogy a közös ünneplésre összegyűl a család, láthatjuk szeretteinket, felelevenítjük a közös emlékeket, illetve lesz mire ezentúl emlékezni.
Az arcdaganattal kezelt Roxana életéért küzdenek
Roxana csupán hétéves, a sárközújlaki kislány arcdaganatos betegségben szenved. A család a lakosság jóindulatában bízva kér segítséget ahhoz, hogy a kislány meggyógyuljon.
Segítsenek bölcsen, ne legyenek naivak!
Támogatás előtt bizonyosodjunk meg, hogy az adománygyűjtés valóban hiteles, és jó célt szolgál — kéri szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány.
Cookie