×
2020. 09 24.
Csütörtök
Gellért, Mercédesz
25 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.33 RON
Szatmárnémeti

Sikeres adventi vásár a Vécsey-házban

2019.12.13 - 20:05
Megosztás:
Sikeres adventi vásár a Vécsey-házban

A Vécsey-ház őrei jótékony célú adventi vásárkínálatának felhozatalában volt minden, mi szem-szájnak ingere, az SMA-beteg kis Noel támogatására pedig 5261 lej gyűlt össze.

Sokszorosan sikeres volt a Vécsey-ház őreinek jótékony célú adventi vására, amelynek teljes bevételét az SMA-beteg (gerincvelő-izomsorvadásos) kicsi Noelnek ajánlották fel a szervezők — és amely mozgásba lendítette szinte az egész Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot, hiszen a főszervező őrcsapat X. C osztály mellett nagyon sokan vettek részt a vásár létrejöttében, gazdag portékakínálatának elkészítésében. Merthogy csütörtökön délben a Vécsey-ház udvarán valóban volt minden, ami csak szem s szájnak ingere: a hosszú asztalstandon egymással vetekedve sorjáztak a szendvicsek, sütemények, pogácsák, palacsinták, gofri, különféle muffinok és mézeskalácsok — utóbbiak falni való, szív vagy csillag alakú sütemények és csodálatosan festett, gyertyatartó házikó asztali dísz formájában is. A finomságokat természetesen mind a diákok készítették, esetleg kisebb szülői segítséggel. De a kínálatból nem hiányoztak a kerámiatárgyak, kopogtatók, adventi koszorúk, hangulatos fenyő- és fajdbogyó-dekorációk, ötletes, vastag ágszeletből készített karácsonyfadíszek, bolondos-csillogó szilveszteri revükalapok, sőt, a valóban ínyencségnek minősülő, radioaktív csokoládé sem.

A portékák változatos sokasága első pillantásra kicsit talán zavarba is hozta a vásárba látogató diáktársakat, tanárokat, ám gyorsan kialakult a „rend”: előbb a falni, kortyolni valót vették meg, majd azt majszolva válogattak a többi ajándéktárgy között, amelyek igencsak gyorsan gazdára találtak. A nemes cél érdekében és a jó reklámnak köszönhetően gyorsan fogytak a tombolajegyek is a vásárban, illetve azt megelőzően is, hiszen több mint félezret adtak el — fődíj ugyan csak egy volt (egy táblagép), de nagyon sok nyeremény talált gazdára. A vásár teljes bevétele igencsak csinos summára kerekedett: 5233 lej gyűlt össze, amelyet a szervezők 5261 lejre pótolva át is utaltak a Noel gyógykezelésére nyitott számlaszámra — a rendezvény elérte a célját, hiszen tudtak segíteni. Ám nem csak ezért volt sikeres a kezdeményezés, hanem mert a szervezés, a készülődés, az ajándéktárgyak vagy épp a muffinok sütése, szendvicsek készítése közben együtt voltak, együtt agyaltak, ötleteltek, dolgoztak, saját közösségüket erősítve.

 Szabó Kinga Mária

Cookie