×
2020. 10 22.
Csütörtök
Előd
6 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Sikeres vállalkozóképzés

2020.10.17 - 12:05
Megosztás:
Sikeres vállalkozóképzés
Húsz, 17 és 35 év közötti hátrányos helyzetű fiatal vizsgázott sikeresen az AGES Egyesület szervezésében megtartott vállalkozói képzésen.

Az egyesület HEY pályázata keretén belül akkreditált vállalkozói képzés utolsó napján, október 12-én zajlott a résztvevők vizsgáztatása. A vizsga a fiatalok által elkészített üzleti terv elemzéséből állt, amelyet minden résztvevő a tanfolyamon szerzett készségek és ismeretek alapján állított össze. Az üzleti terv elkészítésére tíz nap állt a rendelkezésükre.

A képzés sikerességét alátámasztja a tény, hogy minden egyes résztvevő sikeresen vizsgázott, mind az oktatók, mind a vizsgabiztosok pozitívan értékelték a fiatalok erőfeszítését, lelkesedését, hozzáállását és az elkészített munkákat. A résztvevők hamarosan megkapják a vállalkozói készségeiket igazoló akkreditált bizonyítványt. Bár a tanfolyam véget ért, a támogatás ezzel nem fejeződött be.

Azok a 17 és 35 év közötti fiatalok, akik megfelelnek az alábbi követelmények egyikének — vidéki környezetből vagy kisvárosból származnak, kevesebb mint 8 osztályt végeztek, 3 vagy többgyermekes család tagjai, szülők, egyedül nevelik gyereküket/gyerekeiket, a roma kisebbséghez tartoznak, nehézkesen vagy egyáltalán nem beszélik a román nyelvet —, további támogatást igényelhetnek vállalkozásuk elindításához, ami business coaching, mentorálás, illetve tapasztalatcsere megszervezéséből áll.

A pályázat más tevékenységeket is magában foglal, olyanokat, amik elősegítik a hátrányos helyzetű fiatalok elhelyezkedését a munkaerőpiacon. Érdeklődni, illetve jelentkezni a hey@ages.ro e-mail-címen lehet, további információk elérhetők a https://hey.ages.ro/ weboldalon.

 

 

Orban: Szándékunkban áll minden orvost alkalmazni, akinek sikerül a rezidensvizsgája
A kormánynak szándékában áll minden orvost alkalmazni, akinek sikerül a rezidensvizsgája - jelentette ki vasárnap este Ludovic Orban miniszterelnök a B1 televízió műsorában.
Vállalkozói képzés hátrányos helyzetű fiataloknak
Összesen húsz, 17 és 35 év közötti hátrányos helyzetű fiatal vett részt Szatmárnémetiben az AGES Egyesület szervezésében megtartott akkreditált vállalkozói képzésen. Üzleti tervet készítenek.
November 15-én szervezi meg az egészségügyi minisztérium a rezidensvizsgát
November 15-én szervezi meg az egészségügyi minisztérium a rezidensorvosi helyekre és állásokra kiírt vizsgát, amely idén is a bukaresti, kolozsvári, craiovai, iaşi-i, marosvásárhelyi és temesvári központban zajlik majd - derül ki a Hivatalos Közlönyben megjelent miniszteri rendeletből.
Cookie