×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
11 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Simona Pop dobja fel a labdát

2017.11.17 - 11:38
Megosztás :
 • Simona Pop dobja fel a labdát

  Vasárnap 15.15 órától a Both Katalin Sportteremben játszik a Szatmárnémeti VSK kosárlabdacsapata az élvonal tavalyi kiírásának a bronzérmese ellen. Egy olimpiai bajnok lesz a díszmeghívott.

  Az olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Simona Pop labdafeldobásával kezdődik vasárnap a Both Katalin Sportteremben a Szatmárnémeti VSK – Brassói Olimpia női kosárlabda bajnoki mérkőzés. Az immár három hónapos Clara anyukája, Simona Pop a szülés óta kicsit háttérbe vonult, és a gyereknevelésre összpontosít, augusztus óta pedig ez lesz az első hivatalos megjelenése egy sporteseményen. Remélhetőleg szerencsét hoz a szatmári kosárlabda-csapatnak is, hiszen újabb győzelemmel a Nemzeti Liga táblázatának a vezető pozícióját is megőrizhetik a hat megnyert mérkőzéssel. A VSK-nak egyébként a vasárnapi lehet zsinórban a kilencedik veretlen tétmeccse, ugyanis az eddigi öt bajnokin kívül egy kupamérkőzést, illetve a Női Közép-Európa Ligában játszott két találkozót is megnyerték.

  „Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a brassóiak mindamellett, hogy tavaly bajnoki bronzérmesek, illetve kupadöntősök voltak, idén is érmes helyekre pályáznak az élvonalban. Ennek megfelelően erősítettek, és rutinos játékosokat, Pesovicsot, Irimiát és Higginset szerződtették” — mondta Marius Dobă, a VSK vezetőedzője.

  Mint arról beszámoltunk, az elmúlt két hétben a nemzeti válogatottak Európa-bajnoki selejtezői miatt szünetelt a bajnokság. Dragan Pesovic szövetségi kapitány egyetlen játékost sem hívott meg Szatmárnémetiből a román válogatottba, a Törökországban játszó szatmárnémeti Claudia Popot pedig a franciaországi meccsen is kereten kívül hagyta. A szlovénok elleni hazai vereség után Franciaországban is kiütéssel kaptak ki a románok, 87–48-ra. A VSK-nak így az elmúltkét hétben majdnem teljes felállásban készülhetett a brassóiak elleni találkozóra. Marina Solopova viszont a litván válogatott keretében volt, és a hazai, Magyarország elleni szoros vereség után Oroszországban is közel voltak a győzelemhez, de 64–62-re kikaptak. Solopova ezen a meccsen viszont nem játszott. Ma viszont már együtt fog edzeni szatmári csapattársaival, és remélhetően visszanyeri a nyerő formáját, amely hozzásegítette a VSK-t az elmúlt meccseken, hogy legyűrje ellenfeleit.

  Mint ismeretes, a vasárnap 15.15 órakor kezdődő találkozót a Digi Sport 3 élőben közvetíti a Both Katalin Sportteremből. A találkozót a Csender Mónika Andrada, Răzvan Opriș, Octavian Goina bíróhármas vezeti, megfigyelő Radu Bucerzan lesz.

  Pesek Attila

  Cookie