×
2020. 07 09.
Csütörtök
Lukrécia
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Magazin

Sokkolta a zenészeket Chester Bennington halála

2017.07.21 - 18:00
Megosztas :
 • Sokkolta a zenészeket Chester Bennington halála

  Nem sokkal Chris Cornell halála után újabb rockzenész ment el nagyon fiatalon. A 41 éves Chester Bennington pont aznap lett öngyilkos, mikor Cornell 53 éves lett volna — írja az origo.hu.

  Bennington halála sokkolta az egész zeneipart, Rihannától kezdve a Despacito előadóján át a Kings of Chaos-os zenésztársakig rengetegen megemlékeztek a Linkin Park énekeséről a közösségi médiában. Chester Bennington halálhírét először egy bulvárlap írta meg, az értesülésüket viszont hamarosan megerősítette a Twitteren Linkin Park másik énekese és rappere, Mike Shinoda, aki egyik alapítója is a zenekarnak. Shinoda arról írt, hogy sokkolta és összetörte a hír, és amint lesz hivatalos közlemény, a zenekar megosztja azt. A Linkin Park hivatalos Facebook-oldalára egyelőre nem került ki semmilyen szöveg, csak a profil- és borítóképet cserélték re Benningtonra emlékezve.

  A dobos Matt Sorum, aki a Kings of Chaos nevű supergroupban játszott együtt Chester Benningtonnal, nagyon hosszan emlékezett az énekesre a Facebookon. Arról írt, hogy tegnap beszélt vele, és közös koncerteket terveztek. „Sokkban vagyok. Mindig jópofa volt, és mindenki körülötte különlegesnek érezte magát. Nem csak a zenésztársai, hanem a rajongók is. Nyíltan odaadta magát." Sorum szerint ez a nyíltság zárt ajtók mögött viszont visszaüthet, és korábbi függőként sokszor ő is együtt tudott érezni Benningtonnal. Nehéz megérteni, mikor a munkánk kívülről könnyűnek tűnik, és mindenünk megvan - írta. Bennington szerinte olyan gondokkal küzdött, mint nagyon sokan mások közülük, és elvesztette a csatát. Mindenkit arra kért, hogy ne hibáztassák az énekest, mert a depresszió a mellékhatása ennek az életformának. Sorum arról is írt, hogy Bennington nagyon tehetséges volt és igazi profi, mindig a tökéletességre törekedett.

  A Paramore együttes szintén fellépett az idei VOLT Fesztiválon, ahol a Linkin Park egyetlen magyarországi koncertjét adta. Hayley Williams frontember arról írt, hogy a művészek mindig tudatában vannak a sötétségnek, és talán néha sebezhetőbbé válnak emiatt. „Az élet könyörtelen tud lenni” – írta, hozzátéve, hogy együtt érez Chester Bennington családjával, zenekarával, barátaival és rajongóival.

  A OneRepublic nevű rockzenekar arról írt, hogy Bennington halála összetörte a szívüket. „Az öngyilkosság a gonosz, ami köztünk jár" - írták. Rihanna az elsők között volt, aki reagált Bennington halálhírére: egy képet töltött fel az énekesről az Instagramjára, és arról írt, hogy szó szerint a leglenyűgözőbb tehetség volt, akit valaha élőben láthatott.

  A Despacito társelőadója, Daddy Yankee is megemlézekett Benningtonról: egy közös képüket tette fel az Instagramra, és arról írt, hogy a hír összetörte a szívét. „Ez egy kegyetlen ipar, néha elpusztítja a szívünket és az elménket, ehhez jönnek hozzá az élet nehézségei, amely olyan érzéscunamit indíthat be, ami legmélyebb mélységekbe visz le minket, és azt gondoljuk, nincs megváltás. De hadd mondjam el nektek, hogy van megváltás és feloldás.

  Cookie