×
2020. 07 11.
Szombat
Nóra, Lili
31 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Egészség

Sokszor fáj a diákok feje

2019.09.23 - 09:15
Megosztas :
 • Sokszor fáj a diákok feje

  A hazai szülők 58%-a szerint túlzsúfolt a gyerekek programja, emiatt folyamatos stresszhatás éri őket, ami sokaknak fejfájást is okoz.

  Az Anyák az Anyákért Egyesület nemrég országos felmérést végzett, amelyből az derült ki, hogy a romániai szülők 58 százaléka szerint egészségügyi problémákat okoz a gyermekénél a túlzsúfolt iskolai program. Tízből hatan érzik úgy, hogy gyermekük folyamatos stresszhatásnak van kitéve, sokaknak a feje is gyakran fáj. „Tízből nyolc szülő nyilatkozta azt, hogy gyermeke panaszkodott már legalább egyszer fejfájásra, a legtöbben a 7–12 éves korosztály tagjai közül. A szülők nagy része ugyanakkor úgy gondolja, gyermeke nem kifogásként panaszkodott fejfájásra, hogy ne kelljen iskolába mennie, hanem valóban fájdalma volt: 66 százalékuk szerint ehhez az otthoni problémák járultak hozzá, 77 százalékuk szerint pedig az iskolai program túlzsúfoltsága, a nagy hajtás is hozzáadódott ehhez.

  Tízből négy szülő vallotta azt, hogy rendszeresen beszél gyermekével arról, mi bántja, hogyan érzi magát fizikailag és lelkileg egyaránt, 8 százalékuk azonban erre sosem kérdez rá.

  A fejfájásra panaszkodó gyermekek 40 százaléka havi rendszerességgel tapasztal fájdalmat, 8,5 százalékuknál azonban ez heti rendszerességgel jelentkezik. Ha a gyermek fejfájásra panaszkodik, a szülők 80 százaléka fájdalomcsillapító készítményekkel próbál enyhíteni ezen — mutat rá a felmérés.

   

  Cookie