×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
2 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Sorin Cîmpeanu: a tanévkezdés utáni első napokon nem beszélhetünk még az iskolai közösség okozta megfertőződésekről

2021.09.17 - 15:11
Megosztás:
Sorin Cîmpeanu: a tanévkezdés utáni első napokon nem beszélhetünk még az iskolai közösség okozta megfertőződésekről
A most regisztrált új koronavírusos esetszámok nincsenek összefüggésben a tanévkezdéssel - jelentette ki pénteken Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.

Cîmpeanu kifejtette, a jelenléti oktatással történő iskolakezdés járványügyi hatásait csak két hét múlva tudják felmérni, a mostani esetszámokért nem a tanévkezdés, hanem 'más tevékenységek' okolhatók.

Azt is elmondta, hogy jövő héttől szerdánként, 18 óra körül fogják közzétenni a tanügyet érintő új esetszámokra vonatkozó adatokat, és csakis a minisztérium által összesített adatok tekinthetők hivatalosnak.

'Az iskolakezdés utáni első napokon nem lehet szó az iskolai közösség okozta megfertőződésekről. Nincs semmi összefüggés. Ugyanakkor nagyon fontos tudni, hogy az új vírustörzs egyértelműen sokkal fertőzőbb, és sajnos a gyerekeket és a fiatalokat is jobban érinti, mint az előző variánsok' - mondta az oktatási tárca vezetője.

Cîmpeanu nehezményezte, hogy sokan nem ismerik az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendeletét az új tanévre vonatkozóan. Nyomatékosította: a rendeletet mindenkinek be kell tartania.

AGERPRES

Tanügyminisztérium: 16.168 óvodás és iskolás, valamint 5590 tanügyi alkalmazott Covid-fertőzött
Az igazoltan koronavírus-fertőzöttek között jelenleg országszerte 16.168 óvodást és iskolást, valamint 5590 tanügyi alkalmazottat tartanak számon - közölte szerdán az oktatási tárca.
A járvány negyedik hullámát már nem lehet megállítani a iaşi-i tüdőkórház igazgatója szerint
A koronavírus-járvány negyedik hullámát az egészségügyi óvintézkedések betartásával és a lakosság beoltásával meg lehetett volna előzni - véli Radu Crişan Dabija, a iaşi-i tüdőkórház igazgatója.
Az elmúlt héten a COVID-19 fertőzési esetek 35,5%-át Temes, Kolozs, Ilfov és Iaşi megyében és Bukarestben jegyezték
A szeptember 13-a és 19-e közötti héten a COVID-19 fertőzési esetek több mint egyharmadát (35,5%-át) négy megyében (Temes, Kolozs, Ilfov és Iaşi) és Bukarestben jegyezték - derül ki az Országos Közegészségügyi Intézet csütörtökön közzétett adataiból.
Cookie