×
2020. 07 07.
Kedd
Appolónia
14 °C
Eső
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Sportberuházásokról tárgyaltak

2018.08.28 - 18:35
Megosztas :
 • Sportberuházásokról tárgyaltak

  Egy tanuszoda építésének támogatásáról is beszélt Magyarország sportért felelős államtitkára Szatmárnémetiben, ahol a 10-es iskola már épülő, multifunkcionális sportpályájára is ellátogatott.

  A Partiumi Magyar Napok alkalmából Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő és Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármesterének meghívására a megyeközpontba látogatott dr. Szabó Tünde, Magyarország sportért felelős államtitkára. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó sportberuházásokról, fejlesztésekről egyeztetett a szatmári politikusokkal. Ellátogatott a 10-es Számú Általános Iskolába is, ahol már zajlik egy beruházás: az oktatási intézmény hátsó udvarában már épül magyarországi kormánytámogatással egy rekortán borítású, multifunkcionális sportpálya, amelyre az iskola Magyar Lóránd által vezetett szülői bizottsága pályázott. A helyszíni látogatás során a kivitelező bejelentette: jól haladnak a munkával, szeptemberben pedig át is fogják adni a sportpályát.

  Az iskolai látogatást követően az államtitkár találkozott Pataki Csaba megyei tanácselnökkel, Fógel Lászlóval, a Szatmárnémeti Városi Sportklub elnökével, Kiss Zoltánnal, a Szatmár–Ferencváros utánpótlás kézilabdaprojekt vezetőjével, valamint Pop Simonával, Szatmárnémeti olimpiai aranyérmes díszpolgárával.

  A közös beszélgetés során dr. Szabó Tünde ígéretet tett a rendkívül sikeres, több mint ezer gyermeket foglalkoztató Szatmár–Ferencváros kézilabda-utánpótlást nevelő program további támogatására, hozzátéve: a jövőben szorosabbra fűzik a vívók együttműködését is, különösen, hogy már most sok Szatmárnémetiben nevelkedett vívó edz vagy tart edzéseket a BVSC klubnál. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy sok szatmári vívó szerzett olimpiai érmet Magyarországnak — például a párbajtőröző Fekete Attila vagy a parasportoló Osváth Richárd, aki több fegyvernemben is szerzett érmeket magyar színekben. „A találkozón szóba került egy szatmárnémeti tanuszoda megépítése magyarországi támogatással, illetve újabb multifunkcionális sportpályák létrehozása a megye különböző pontjain. Ezek elsősorban olyan településeken épülnének, ahol nagy a lakosság száma, de nincs lehetőség hasonló beruházásra” — tudtuk meg Magyar Lórándtól.

  Kereskényi Gábor két kisgyermek édesapjaként is a mozgásra való nevelés fontosságát hangsúlyozta: „Magyarország jó pár lépéssel előttünk jár nemcsak a sporthoz kapcsolódó infrastruktúra terén, hanem az egészségre való nevelés terén is. Jól tudják: nem elég stadionokat, sportcsarnokokat, tanuszodákat építeni, szükség van a napi egy testnevelés órára is az iskolákban. Ezeket a modelleket kellene átvenni Romániában is, amelyek nélkül elképzelhetetlen egy egészséges nemzedék kinevelése” — fogalmazott.

   

  Szabo tunde

  Dr. Szabó Tünde, Magyarország sportért felelős államtitkára ellátogatott a szatmárnémeti 10-es iskolába is, ahol magyarországi kormánytámogatással multifunkcionális sportpálya épül

  Cookie