×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Stratégiában gondolkodnak

2021.10.06 - 09:41
Megosztás:
Stratégiában gondolkodnak
Egy új projekt révén nyíregyházi és szatmári fiatalok közös stratégiaalkotásban gondolkodnak.

A 12 hónapos időtartamú programban a nyíregyházi Mustárház koordinálása mellett a Szatmár Megyei Magyar Diáktanács (SZAMEDT) és a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda (DPI) fiataljai vesznek részt.
Az első háromnapos műhelyfoglalkozás az elmúlt hétvégén valósult meg Nyíregyházán, melyen a fiatalok közösen mérték fel lehetőségeiket, megvizsgálták Nyíregyháza és Szatmárnémeti ifjúságügyi törekvéseit és fejlesztéseit. A projekt alapvetően a fiatalok igényeit próbálja becsatornázni a mindennapi stratégiaalkotásba, így a műhelyfoglalkozások vázát a közös csoportmunkák adták. Az egyéves program célja, hogy a fiatalok igényei megjelenjenek a városok mindennapi fejlesztéseiben, egyúttal lehetőség szerint minél több észrevétel és javaslat meg is valósuljon. A projekt egyfajta pilot projekt is, mivel még nem alkotott meg két, országhatár által elválasztott város közös stratégiát, főleg nem ifjúsági területen, mindezt teljes mértékben fiatalok bevonásával. Mivel a két várost sok kapcsolat fűzi össze, így a fiatalok ezek erősítését is célul tűzték ki. Különös jelentőséget ad az együttműködésnek, hogy a szatmári és nyíregyházi fiatalok 10 nappal korábban egy másik projekt kapcsán, a testvérvárosi találkozón is találkoztak már, és eszmecserét folytathattak, akkor az európai dimenzió került a látótérbe. Jelen projekt viszont kizárólag a két városra fókuszál, melynek első állomását követően még további 8 esemény várható, melyek között lesznek szervezeti találkozók, műhelyfoglalkozások és ifjúsági fórum is. A transznacionális együttműködést az Erasmus+ program támogatja.

Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Természetes egészség a Bioshopban (X)
Napjainkban egyre többen és egyre többet foglalkozunk egészségünkkel, annak megőrzésével. Mivel csak a legjobbat szeretnénk önmagunknak és családtagjainknak, előszeretettel fordulunk a természetes alapanyagokból készült, bio- és natúr termékek irányába. Ezek beszerzésére bizalommal térhetünk be a szatmárnémeti Bioshop bioboltba, ahol minőségi natúr termékek széles választékával találkozhatunk.
Cookie