×
2020. 07 12.
Vasárnap
Izabella, Dalma
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Stratégiai jelentőségű országos projektté nyilvánítják

2019.08.16 - 13:38
Megosztas :
 • Stratégiai jelentőségű országos projektté nyilvánítják

  Stratégiai jelentőségű országos projektnek nyilvánítjuk a Marosvásárhelyt Jászvásárral összekötő Nagy Egyesülés sztrádát, jelentette be Răzvan Cuc szállítási miniszter pénteken.

  A miniszter az A8-as jelzésű autópálya megépítéséért küzdő egyesületek képviselőivel való, Jászvásáron tartott találkozó végén jelentette ezt ki. A megbeszélésen Viorica Dăncilă kormányfő is jelen volt.

  „A Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) következő ülésén stratégiai jelentőségű országos projektnek nyilvánítjuk a Nagy Egyesülés sztrádát, azaz a Marosvásáhely–Târgu Neamţ, Târgu Neamţ–Jászvásár, Jászvásár–Nyárádtő (Ungheni) szakaszokat, beleértve a Pruton átívelő hidat is. Kéthetente találkozunk majd ebben az ügyben és megbeszéljük a fejleményeket” — jelentette ki Răzvan Cuc.

  Rámutatott, azért döntöttek úgy, hogy stratégiai jelentőségű országos projektnek nyilvánítják a sztrádát, mert így az állami költségvetésből is kiutalhatnak pénzt; eredetileg ugyanis köz- és magánszféra partnerséggel akarták megoldani a finanszírozást.

  AGERPRES

  Cookie