×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Stratégiák szükséghelyzetben

2018.10.30 - 13:41
Megosztas :
 • Stratégiák szükséghelyzetben

  Évek óta romlik a helyzet Európa-szerte, a bevándorlók száma egyre növekszik a nyugati országokban, s ha Romániát is elérné a keleti migrációs hullám, felkészülve kell szembenézni az érkező problémával — ennek okán indított el országos kezdeményezést a Román Vöröskereszt; uniós finanszírozással 16 hónapon át tartó projekt kezdődik el, amelynek egyik vezetője a szervezet szatmári kirendeltsége is.

  Tegnap délelőtt a Szatmár Megyei Tanács gyűléstermében számolt be a projekt részleteiről a Román Vöröskereszt szatmári szervezete, számos civil szervezet és közintézmény képviselőinek jelenlétében. A pályázat részleteiről Rodica Borlan, a Vöröskereszt szatmári szervezetének vezetője és Dezső Júlia projektfelelős beszélt. Elhangzott, hogy a pályázat célja felkészíteni a civil szervezeteket és közintézményeket úgy helyi, mint országos szinten arra, hogy a törvény adta lehetőségeken belül mi a teendő, ha szembesülünk egy nagyobb bevándorló közösséggel.

  A projekt jövő év februárig tartó első felében összesen 8 regionális szemináriumot fognak megszervezni különböző városokban, amelyek során az eddigi migránshelyzetet elemzik majd országos és nemzetközi szinten, a projekt második felében egy jelentés készül el mindezekről, majd az utolsó részben a bekapcsolódott intézményekkel közösen különböző forgatókönyvek és stratégiák kidolgozására kerül majd sor, amelyek szükséghelyzetben alkalmazhatóak lehetnek.

  A projektbemutatón jelen volt Pataki Csaba megyei tanácselnök is, aki elmondta, hogy jó kezdeményezésnek véli a Vöröskereszt projektjét, de azt is megjegyezte, hogy még jobban örülne annak, ha soha nem lenne szükség egyetlen forgatókönyv vagy kidolgozott stratégia bevetésére sem.

   

  Cookie